Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Op woensdag 14 augustus bezoekt een clown het bouwdorp.
Op woensdag 14 augustus bezoekt een clown het bouwdorp.

Veghel in Hout heeft meer activiteiten dan ooit

  •   1206 keer gelezen

VEGHEL | Achthonderd kinderen genieten vanaf maandag 12 augustus in het Julianapark van het bouwen van hun eigen hut tijdens Veghel in Hout. Rond 09.30 uur gaan de poorten open en kunnen de kinderen op het vlakke gedeelte van het park aan de Rembrandtlaan op zoek gaan naar een mooi plekje voor hun hut. De kinderen mogen zelf uitmaken hoe groot het groepje is en wie daarin zitten.

Nadat alle kinderen hun eigen bouwplaats hebben gevonden, wordt het bouwdorp op magische wijze worden geopend. Traditiegetrouw helpen ouders mee met het bouwen van de hut. Die hulp kan het bouwdorp goed gebruiken. Dit jaar wordt goed gekeken welke kinderen de hut helemaal zelf bouwen. Op dinsdag 13 augustus gaat een jury het veld in om op zoek te gaan naar de hut die door de kinderen zelf is getimmerd.

Voice of Bouwdorp
Vanaf dinsdag 13 augustus kunnen de kinderen naast het bouwen van hun hut ook deelnemen aan allerlei activiteiten. Dit jaar zijn er grote luchtkussens, sommige wel vijfentwintig meter lang. Naast deze grote activiteiten is er dit jaar veel aandacht voor het knutselen. Kinderen kunnen een vogelhuisje timmeren en versieren; dromenvangers maken en naambordjes verven. Op dinsdag begint ook Voice of Bouwdorp, daarvoor kunnen zich nog steeds kinderen aanmelden via de site.
Op woensdag 14 augustus bezoekt een clown het bouwdorp en zijn er weer andere luchtkussens. Donderdag 15 augustus kunnen die kinderen die blijven slapen hun polsbandje op komen halen. "Vorig jaar kende we een hele drukke nacht. Die nacht begon het te regenen en we waren genoodzaakt om het terrein te ontruimen. We oefenen dit met alle vrijwilligers al jaren en dat kwam goed van pas. Vrijwilligers gingen het veld op en haalden eerst de kinderen op die al wakker waren, daarna werden de slapende kinderen wakker gemaakt. Er werd druk gebeld naar de ouders zodat die hun kinderen konden ophalen. Alles verliep rustig en gedisciplineerd. Dit jaar hopen we natuurlijk op een rustige nacht, maar gelukkig zijn we op alles voorbereid", vertelt Ed van Uden, voorzitter van Veghel in Hout.

Dagkaarten
Doordat het bouwdorp is uitverkocht is er veel vraag naar dagkaarten. Vanaf dinsdag 13 augustus zijn deze te koop voor 8 euro per stuk, ook passe-partouts voor de kleine kinderen zijn dan aan te schaffen. In verband met het aantal kinderen verkoopt de organisatie niet meer dan 100 dagkaarten en of passe-partouts per dag.
Dit jaar hebben zich vele vrijwilligers gemeld en het bouwdorp hoopt dan ook dat alle activiteiten bezet kunnen worden. Bouwdorp 2019 heeft namelijk meer activiteiten georganiseerd dan andere jaren.

Meer berichten