Een trio onvervalste liefhebbers dat in hun muzikale dadendrang altijd kiest voor de onverwachte zijpaden.
Een trio onvervalste liefhebbers dat in hun muzikale dadendrang altijd kiest voor de onverwachte zijpaden. Foto: Greetje van Son

Tip Jar brengt 'Americana voor gevorderden'

Algemeen 603 keer gelezen

VEGHEL | De formatie Tip Jar brengt op zondag 11 augustus om 15.00 uur een karrenvracht aan ervaring mee naar De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

Pianist en zanger Bart de Win is een muzikale omnivoor, die zijn weg weet te vinden in folk, jazz en wereldmuziek. Maar wanneer hij zich louter toelegt op Americana vallen al zijn jaren aan het conservatorium, als student en docent, volledig op zijn plek. Als leadzangeres van de country- en rockabillyband Marylou & The Good Old Boys bekroonde Arianne Knegt zich al als een fenomeen en sinds ze in 2009 toetrad tot de band van Bart betovert ze de ene na de andere song. Wanneer je naar de bijzondere bijdragen van Harry Hendriks luistert op de Tip Jar-albums en live, dan weet je waarom hij erbij hoort. Zijn zang en zijn spel op gitaar, banjo en ukelele zijn onmisbaar in het Tip Jar-geluid.

Een trio onvervalste liefhebbers dat in hun muzikale dadendrang altijd kiest voor de onverwachte zijpaden. Veel repeteren maar vooral veel spelen. Nooit de studio in of het podium op zonder de puntjes op de i. Logisch dat Tip Jar sinds de derde plaat Gemstone Road naar Austin, Texas afreist om samen met producer Walt Wilkins de albums van een donkere en kleurrijke sound te voorzien.

Lovende recensies
Johan Derksen sprak over 'de Nederlandse Gram Parsons en Emmylou Harris', Dolf Jansen koos Tip Jar als het album van de week en OOR schreef: 'Het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Americana voor gevorderden. Je gaat geheid om."

Meer info op www.tipjar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant