Afbeelding

Wijkraad De Bunders waarschuwt voor 'Nextdoor'-brief

Opmerkelijk 2.297 keer gelezen

VEGHEL | Bij enkele straten in De Donken in Veghel is een 'Nextdoor'-brief bezorgd. Deze is waarschijnlijk niet verstuurd door de persoon die genoemd wordt in de brief, maar het bedrijf zelf. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van een buurtapp. 

De app kan nuttig zijn, de 'persoonlijke' wijze waarop buurtbewoners worden benaderd is echter enigszins misleidend en het is verstandig om goed te bedenken welke privacygevoelige informatie je mogelijk prijsgeeft, mocht je op deze uitnodiging in gaan. "Oplettendheid is geboden. Check de linkjes hieronder", aldus de wijkraad. 

Identiteitsfraude
AVROTROS Opgelicht schrijft over Nextdoor: 'Uit verschillende plaatsen in het land komen meldingen binnen van ongevraagde (reclame)post van Nextdoor. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd. In een aantal gevallen worden ook de achternaam en zelfs de straatnaam van deze bewoner genoemd op de brief, waardoor deze persoon eenvoudig te achterhalen valt. Bij navraag blijkt echter dat deze persoon van niks weet: de brief is in werkelijkheid door het bedrijf zelf verstuurd. De eerste aangiften wegens identiteitsfraude zijn al ingediend'. Lees hier meer. 
De Consumentenbond heeft een uitgebreide beschrijving gemaakt van de voors en tegens van Nextdoor. Check deze link.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant