Kasteel Heeswijk gefotografeerd met een drone.
Kasteel Heeswijk gefotografeerd met een drone.

Hoppig Heeswijk op Kasteel Heeswijk

Algemeen 1.039 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | De horeca van Kasteel Heeswijk organiseert samen met twee enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert (van het Streekbierenfestival Gimmert Gist) op zondag 18 augustus voor de eerste en ook de enige keer Hoppig Heeswijk en wel in de binnentuin van Kasteel Heeswijk. Dertien brouwerijen uit de regio en twee uit België doen mee en presenteren hun mooie gamma aan speciale bieren en dat in een ambiance waar de organisatie bijzonder trots op is.

Streekbierenfestival Hoppig Heeswijk wordt gehouden in het kader van 30 jaar horeca in Kasteel Heeswijk. Naast het proeven van lekkere speciale bieren kunnen bezoekers genieten van eten en muziek van de vierde Hoedanigheid: een club muzikale vrienden die geen fanfaremuziek, maar wel Spaanse en Italiaanse klanken en Balkanmuziek maar ook gouwe ouwe laten horen.

Het bierfestival is open van 13.00 uur tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Wil je echter speciaal bier proeven dan koop je een proefglas met een munt, een flesje water en een flyer met daarop uitleg over de deelnemende brouwerijen en hun bieren. Het proefglas kost 12.50 euro. Op het terras is voor iedereen wat wils te krijgen aan andere (fris)dranken, koffie en thee.
De dertien deelnemende brouwerijen zijn:
Eeuwig Zonde uit Someren.
De Poes uit Tielt W.Vlaanderen en Amai uit Lommel - België.
Berne Abdijbier uit Heeswijk-Dinther.
Uthoka Vughtsbier uit Berlicum.
Muifel uit Oss.
Brouwerij De Kluijs uit Ravenstein.
Socially Crafted Beer by Vagabond uit Gemert.
Holevoort uit Bakel.
Kraftbier uit Tilburg.
LUX Brewery uit Eindhoven.
Hooglander uit Aarle-Rixtel.
MIEGHELM uit St. Michielsgestel.
Hoppig Heeswijk wordt geopend door burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze. Zij doet de aftrap om 13.00 uur samen met Rob Sleddens van horeca Kasteel Heeswijk.
Kasteel Heeswijk is tijdens het bezoek gewoon te bezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant