In totaal doen er straks zo'n 1000 mensen mee aan de Solexrace en de Brascross.
In totaal doen er straks zo'n 1000 mensen mee aan de Solexrace en de Brascross.
WINACTIE

Solexrace Festival gaat voor recordaantal bezoekers: 'Populariteit blijft toenemen'

Algemeen 3.080 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Het record van 17.000 bezoekers wordt naar verwachting dit jaar ruim verbroken. Het 24-uurs Solexrace Festival op 23, 24 en 25 augustus op de Heibloemsedijk in Heeswijk-Dinther groeit ieder jaar zonder de gemoedelijkheid te verliezen. Chef-organisatie Roy van der Heijden doet niet aan een stappenplannen of langetermijnplanning. "Qua bezoekersaantal komen we dit jaar vermoedelijk uit tussen de 20.000 en 25.000. Hoeveel er volgend jaar komen? Ach dat zien we dan wel weer toch?", lacht hij.

Dat het 24-uurs Solexrace Festival aan de hand van Roy en zijn compagnon Merlin van Heugten is uitgegroeid tot een begrip mag best gesteld worden. De editie van dit jaar wordt groter en uitgebreider dan ooit. "We hebben vijf podia met allemaal verschillende muziekstijlen. De tenten zijn iets groter dan vorig jaar en wat ruimer opgezet", vertelt Roy. De charme van het festival zit volgens Roy in de gemoedelijk- en gezelligheid. Ondanks de groei van het driedaagse festival is hij niet bang dit te verliezen. Een doel qua bezoekersaantal heeft de chef-organisatie niet. "We zien wel. Tot nu toe blijven we gestaag groeien. Of zich dat volgend jaar voortzet, zien we dan wel weer. De focus ligt nu op de komende editie."

Er wordt ieder jaar geld opgehaald voor KiKa.

Vroeger werd de Solexrace nog wel eens gezien als een 'boerenuitje', maar daar is al jaren geen sprake meer van. Het publiek is divers en op zondagmiddag is er dit jaar een kinderprogramma waarbij leuke prijzen zijn te winnen. Toch vindt Roy dat het festival het rauwe randje heeft behouden. "Daar zorgen de Solexrace en de Brascross wel voor. Verder is het vooral heel gezellig en de sfeer is altijd goed." De voorbereidingen verlopen goed en ook de kaartverkoop gaat voorspoedig. "We lopen voor op vorig jaar. Wacht dus niet te lang met het aanschaffen van tickets."

Formule 1
In totaal doen er straks zo'n 1000 mensen mee aan de Solexrace en de Brascross, die onder verdeeld is in verschillende klassen. Ook dit aantal is groeiende. "Ieder jaar weer groeien beide onderdelen. De populariteit blijft toenemen." Aan de Solexrace doen zo'n 80 à 90 teams mee. Een team bestaat uit drie rijders, die zelf mogen bepalen hoelang ze rijden, en een monteur. Volgens Roy kun je de deelnemende teams onderverdelen in drie categorieën. "Je hebt zo'n twintig teams die je het best kan zien als Formule 1 teams. Zij willen écht winnen. Dan heb je nog de teams die meedoen belangrijker vinden dan winnen en er zijn groepen die vooral meedoen om KIKA te steunen. Dat is het goede doel waar ons evenement zich voor inzet. We steunen KiKa al jaren en zien geen reden om een ander doel te kiezen. Veel mensen komen er, helaas, mee in aanraking."

In totaal doen er straks zo'n 1000 mensen mee aan de Solexrace en de Brascross.

Dakartruck
Met de opbrengst van dit jaar erbij gaat het totaalbedrag van alle edities over de 300.000 euro heen. "Een bedrag waar we trots op zijn." Dit jaar is er iets speciaals waar de organisatie extra geld mee probeert op te halen. Voor een bedrag van minimaal tien euro kan men een rondje meerijden met een echte Dakartruck. "Vrijdagochtend openen om 10.00 uur de poorten van de camping en nadat de tijdelijke logeerplek op orde is gemaakt, gaat om 17.00 uur het festivalterrein van slot. Van 18.00 uur tot 20.00 uur worden er meerdere Dakar Trucks verwelkomt. Wil je meerijden? Stuur dan even een mailtje naar: info@24uurssolexrace.nl", besluit Roy.

Tickets en extra informatie is te vinden op: 24uurssolexrace.nl. Op onze Facebookpagina staat een winactie.

In totaal doen er straks zo'n 1000 mensen mee aan de Solexrace en de Brascross.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant