Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Nikkie, Mare, Floortje en Zaina hebben het reuze naar hun zin.
Nikkie, Mare, Floortje en Zaina hebben het reuze naar hun zin.
+ FOTOREPORTAGE

Veghel in Hout in volle gang: 'Pas op voor de verf!'

  •   2794 keer gelezen

VEGHEL | Het Julianapark staat deze week weer compleet in het teken van Veghel in Hout. Het Bouwdorp is niet meer weg te denken uit het Veghelse park. Dat bleek afgelopen dinsdag maar weer. Ruim 800 kinderen waren druk in de weer met het bouwen van hutten, uiteraard met een beetje hulp van papa's, mama's, opa's en oma's. De sfeer was uitstekend.

Zaina (9), Mare (10), Nikkie (10) en Floortje (10) huppelen richting hun fraaie hut. "Hier moet je even bukken en pas op voor de verf", roepen ze in koor. Dat de meiden het naar hun zin hebben, is van de gezichten af te lezen. De ogen van vier leerlingen van de Uilenbrink beginnen te stralen wanneer ze over Veghel in Hout vertellen. "Het is superleuk. Hutten bouwen is niet iets wat je thuis in de tuin doet. Tijdens Veghel in Hout krijgen we de kans om onze eigen hut te bouwen", vertellen Mare en Floortje.

De vier dames op het dak van hun hutje.

Als een van de enige heeft het groepje van Zaina, Mare, Nikkie en Floortje een heuse glijbaan. Iets waar zelfs de ouders trots op zijn. "Hij is best stijl, maar wie heeft er nu een glijbaan aan hun hut vastzitten. Niet veel kinderen volgens mij, maar wij wel!", zegt Mare.

Slapen
Veghel in Hout is echter veel meer dan alleen maar hutten bouwen. Er zijn tal van activiteiten, dit jaar meer dan ooit, en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. "Er is een groot springkussen waar je van vijf meter naar beneden kan springen. Dat is echt gaaf. Daar gaan we straks zeker nog vanaf", vertelt Zaina. Nikkie vult aan: "Je kan ook knutselen of je laten schminken. Er is echt van alles te doen."

Er van alles te beleven tijdens Veghel in Hout.

De weersvoorspellingen lieten in het begin van de week te wensen over. Toch hoor je na twee dagen Bouwdorp weinig klachten. Gisterenmiddag regende het even, maar toen waren de meeste kinderen al huiswaarts gekeerd. "Als het zonnetje schijnt is het lekker warm. Tot nu toe hebben we geen last van het weer", verzekert Floortje.

Timmeren maar. 

Donderdag mogen de kinderen blijven slapen. De vier dames hebben besloten om lekker thuis te slapen. Dat ligt toch net wat comfortabeler. "Misschien over twee jaar als we in groep 8 zitten (het laatste jaar dat kinderen mogen deelnemen red.), maar nu vinden we het wel fijn om in ons eigen bed te slapen of misschien bij een vriendinnetje maar wel binnen", besluiten ze lachend.

Dinsdagmiddag wordt er wel veel regen voorspeld...

Meer berichten