Kuukskes van Vruuger.
Kuukskes van Vruuger.

Willie Hutten of Bob Wonka?

Column Column Hans van der Wijst 1.296 keer gelezen

Augustus sloop is vraatzuchtig, Veruca Salt hebzuchtig, Violet Beauregarde verwend en te competitief, Mike Teavee televisie- en videogameverslaafd. Charlie Bucket tenslotte, is eigenlijk gewoon een lief, bescheiden kind dat dol is op zijn familie. Wat hebben deze kinderen gemeen?

Kinderboekenlezers, liefhebbers van Roald Dahl, kenners van familiefilms, psychologen en psychiaters wisten het antwoord waarschijnlijk al na het lezen van de eerste naam. En…o ja…laten we vooral tandartsen, mondspecialisten en gebittenbouwers niet vergeten! De samenstelling van bovengenoemd vijftal werd veroorzaakt door Willy Wonka, eigenaar van 's werelds meest legendarische snoepfabriek. Deze excentriekeling kondigt op een dag aan dat hij wereldwijd Wonka-chocoladerepen heeft verspreid, waarin een 'Gouden Toegangskaart' zit verborgen. De gelukkige kinderen die zo'n toegangskaart 'vinden', mogen samen met een ouder een rondleiding door de fabriek maken, onder leiding van Wonka zelf. Uiterst bijzonder, omdat de fabriek normaal gesproken gesloten is voor bezoekers. Mocht u de afloop van 'Sjakie en de chocoladefabriek' nog niet kennen: Ga het lezen of bekijk de kostelijke, gelijknamige film met Johnny Depp als weergaloze Wonka!

Bob Hutten, de bekende Veghelse cateraar en erkend bestrijder van voedselverspilling besloot onlangs het 90-jarig bestaan van zijn bedrijf op een vergelijkbare manier te willen vieren. Briljant idee, maar met een distributieve kanttekening. Bob Wonka bracht papieren zakjes met 'Kuukskes van Vruuger' op de markt en…u begrijpt het al…in vijf ervan bevindt zich een 'Gouden Ticket'. Wie zo'n ticket weet te bemachtigen wordt samen met een ouder op 16 oktober een dag lang in Huttens bedrijf in de watten gelegd. En nee, in tegenstelling tot het oorspronkelijke verhaal zullen er geen kinderen verdwijnen! Willy Hutten liet niets los over het programma. Hij verklapte wel samen allemaal lekkere dingen te gaan maken. Ben overigens benieuwd of Bob Wonka daar Oempa Loempa's bij betrekt. Wat ik jammer vond, was dat de zakjes slechts verkrijgbaar zijn bij de bakkerswinkels van Van Leur. Zal bewust zo bedoeld zijn, maar stel je toch eens voor dat álle winkeliers van Veghels toch al zo geplaagde winkelcentrum mee hadden gedaan. Veghel, voedingsstad! Wonka-town! Plateautje bij de kassa, 'Kuukskes van Vruuger' erop en klaar voor die drommen mensen met jengelende kroost op zoek naar die Gouden Tickets. Randverkoop gegarandeerd!

Uiteraard heb ik ook zo'n zakje Kuukskes van Vruuger aangeschaft! Wat denk je?...Niks! De Kuukskes zijn overigens prima binnen te houden. Ook de wat nostalgische spanning was lekker. Bedankt Willy Hutten! Of moet ik zeggen Bob Wonka…

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant