Raketstart Blauw Geel'38/Jumbo in Derde Divisie

Voetbal 871 keer gelezen

DEN HAAG – Records zijn er om gebroken te worden. Na drie nederlagen in evenveel seizoenen lukte het Blauw Geel'38/Jumbo eindelijk eens te winnen op Sportpark Nieuw Hanenburg. Quick kreeg in het laatste kwartier voor rust een paar kansjes, maar kwam niet tot scoren. Dat deden de Veghelaren wel en wonnen door treffers na rust van Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof waar twee maal Jeroen van Schoonhoven de aangever was. Met zes punten uit twee wedstrijden zijn de Veghelaren medekoploper in de Derde Divisie Zondag.

De wedstrijd begon vijf minuten later wegens een kapot doelnet. Het eerste half uur gaf een vlakke wedstrijd te zien waar geen van beide teams uitblonken in het creëren van kansen. Pas na een half uur werd Quick een mespuntje sterker, maar echt grote kansen waren er niet voor de Hagenaars. Na rust een initiatiefrijker Quick waar Blauw Geel'38 in de 51e door het bekende oog ging. De bal, een lobje van Rachid, ging over keeper Ralph Vos waar de paal spelbreker werd voor Quick. Uit nagenoeg de tegenaanval kreeg Blauw Geel'38 een kans, maar uit de ontstane scrimmage ging de bal naast. Dan een paar minuten later onverwachts de 0-1 voor Blauw Geel'38/Jumbo. De diep gestuurde Jeroen van Schoonhoven kreeg in een uiterste poging de bal bij Koen van der Zanden die meteen raak schoot: 0-1.

Knappe zege
Blauw Geel'38 bleef de aandacht vragen van Quick. Ben van den Nieuwenhof liet met een harde schuiver de Haagse doelman tot het uiterste gaan, maar het bleef 0-1. Toch liet Van den Nieuwenhof opnieuw van zich horen. Van Schoonhoven die zichzelf lanceerde, liet met zijn tweede assist Van den Nieuwenhof scoren: 0-2. De Erpenaar poft de bal uit de lucht direct in Haagse doel. In het laatste kwartier was het Quick dat op kwam zetten. Sjaak Egmond was de redder in noot door een schot van Rachid te pareren. Bij Blauw Geel'38 was Martijn van Kessel inmiddels in het veld gekomen voor Mark Dobbelsteen. Van Schoonhoven kreeg in de 84e minuut een prima schotkans, maar zag zijn inzet geblokt. Kort hierop mocht Danny Verbakel voor Van Schoonhoven eindelijk weer eens zijn opwachting maken na een maandenlange blessure. Een poging van de Eerdenaar om succes te boeken uit een toegekende free kick miste wat precisie. Tim Rerimassie scoorde met het hoofd uit een hoekschop, maar arbiter Frank van den Elzen constateerde vooraf een overtreding en keurde de treffer af. Verbakel probeerde het nog van de rand zestien waar Vos aan de andere kant een Haagse tegentreffer voorkwam. Het maakte allemaal niet meer uit, Blauw Geel'38 boekte een knappe zege en is met O.S.S.'20 en Groene Sterk koploper in de derde Divisie.

Teamprestatie
Niels van Casteren vond het meer dan terechte overwinning: "We hebben nu 3 punten meer dan vorig seizoen na twee wedstrijden. Je kan het een degelijke overwinning noemen zonder echt veel te creëren. In de teamdiscipline hebben we goed gepresteerd. Na rust komen we door bereidheid, geloof en strijd voor met 0-1.  Na die 0-2 kregen we echt veel ruimte omdat hun opportunistisch gingen spelen. Dat hebben misschien niet goed uitgespeeld. Voor mij mag het, ben dik tevreden met deze teamprestatie."

Blauw Geel'38/Jumbo Ralph Vos, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen (79. Martijn van Kessel), Mustafa Guler, Sander Egmond, Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven (84. Danny Verbakel) Ben van den Nieuwenhof.