Afbeelding

Veghel Centrum verwelkomt de Aziatische keuken

Algemeen 3.420 keer gelezen

VEGHEL | Liefhebbers van de Aziatische keuken opgelet! Binnenkort opent Aziatisch restaurant Oishi aan de Markt in Veghel. In de sfeervolle eetgelegenheid kun je genieten van heerlijke sushi en de diverse smaken die de Oosterse keuken rijk is.

Nog eventjes en dan mag Su Myant Mon de eerste gasten verwelkomen. Op vrijdag 6 september is Aziatisch restaurant Oishi voor het eerst open. Een moment waar Su naar uitkijkt. "Ik kan niet wachten, heb er veel zin in!", zegt de manager met een lach. De afgelopen tijd is er hard geklust in het pand aan Markt 43 in Veghel. En dat is te zien. De lege ruimte heeft plaatsgemaakt voor een aangename eetgelegenheid met een moderne uitstraling. In de hoek is een open sushibar verrezen die gasten letterlijk een kijkje in de keuken geeft. Een bewuste keuze. "Het is voor gasten leuk om te zien hoe onze sushi wordt bereid. Een stukje beleving", vertelt Su die samen met Nhin Shwe Htoo en Piet van Bostelen het restaurant runt.

Topkwaliteit
Nhin zwaait als chef-kok de scepter in de keuken. Hij wordt daarbij ondersteund door twee koks en een kokkin uit Birma. Piet is de Hollandse zakenpartner in het geheel. De horecabranche is ze niet vreemd, ze hebben er allemaal hun sporen in verdiend. "Nhin werkt al 14 jaar in de keuken, waarvan 10 jaar als leidinggevende. De andere koks werken ook al lang in een Aziatisch restaurant. Onze kokkin heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van koken voor restaurants met een Thaise inslag", weet Su. Oishi betekent dan ook niets voor niets 'smakelijk', een betekenis die zeker van toepassing is op de specialiteiten die de à la carte-kaart sieren. "Gasten kunnen bij ons genieten van heerlijke sushi, teppanyaki en Thaise gerechten. Onze gerechten worden steevast zelf bereid met topkwaliteit producten en zijn altijd vers."
Zo kun je je hart ophalen aan wagyu carpaccio, ossenhaas met huisgemaakte teriyakisaus en groene Thaise curry. Slechts een kleine greep uit de specialiteiten die op de menukaart staan. Nhin liet zijn kookkunsten enthousiast los op de menukaart. "Hij heeft eigenlijk iets te veel recepten bedacht", lacht Su. "Maar dat maakt niet uit, onze kaart wisselt per seizoen waardoor de recepten een andere keer op de kaart komen. Wij hebben naast traditionele sushirolls zoals de spicy zalm roll en de california roll, sushirolls die niet zo bekend zijn. Deze zijn bedacht door Nhin en lekker bereid met verse producten."

Openingsactie
Oishi is doordeweeks geopend van 17.00 uur tot 22.00 uur. In het weekend heeft het Aziatische restaurant, dat een bezorgservice heeft in Veghel maar waar je ook kan afhalen, ruimere openingstijden. "Wij zij dan vanaf 12.00 uur geopend voor de lunch. Gasten kunnen dan onder meer genieten van poké bowls; een soort sushisalade die bestaat uit plakjes rauwe vis met rijst, groentes en dressing." De opening komende vrijdag wordt gevierd met een openingsaanbieding. "Vrijdag 6 tot en met zondag 8 september krijgen gasten 10 procent korting bij het dineren, ook is het gehele weekend 15 procent korting bij het afhalen", besluit Su.

Kijk voor meer informatie op www.aziatischekeukenoishi.nl. Reserveren kan via 0413-851632 of info@aziatischekeukenoishi.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant