Afbeelding

Presentatie oorlogsboek Mariaheide: kippenvelmomenten.

Algemeen 979 keer gelezen

MARIAHEIDE l Ondanks  dat het erg warm was in dorpshuis D'n Brak, sprak het publiek na afloop van kippenvelmomenten. Het programma afgelopen vrijdag was gevarieerd en gaf een inkijkje in de tweede editie van 'Groot in een wereldoorlog. Mariaheide 75 jaar bevrijd'. Hoogtepunt was de ontmoeting na 75 jaar tussen Wim van Hoof (91) en 'Hannekelief'.

Hanneke Gelderblom, het joodse meisje uit het boek van André van der Linden, was in 1944 ondergedoken in Mariaheide, toen haar moeder haar daar terugvond. Op de boerderij waar Van Hoof boerenknecht was. Natuurlijk kenden ze elkaar niet terug na drie kwart eeuw. En Hanneke was niet het enige geëvacueerde kind bij Aart en Cato van Asseldonk. Maar toch waren ze even terug in de tijd. Zo'n 125 belangstellenden zagen hoe Hanneke en Wim de eerste exemplaren van het boek in ontvangst mochten nemen van mede-auteur Gerard van Asseldonk.

Het boek is voor 15 euro ondermeer te koop bij boekhandel Schellen in Veghel en Bruna in Uden. In Mariaheide kan men terecht in D'n Brak.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant