Bienke (5), Vic (3) en op de voorgrond Zig (4) uit Schijndel hebben het reuze naar hun zin bij Monkey Town in Veghel.
Bienke (5), Vic (3) en op de voorgrond Zig (4) uit Schijndel hebben het reuze naar hun zin bij Monkey Town in Veghel.

Blijk van waardering voor het populaire Monkey Town: 'We zitten niet stil'

Algemeen 2.326 keer gelezen

VEGHEL | Monkey Town opende ongeveer vijf jaar geleden een vestiging op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. De indoorspeeltuinen in Nederland draaien als een tierelier. Carlo Vissers maakt, als eigenaar van de vestiging in Veghel, het succes van dichtbij mee. Monkey Town staat op de zevende plek in de lijst met populairste binnenlandse attracties voor kinderen tussen de vier en achttien jaar.

De tweejaarlijkse lijst wordt opgesteld door het Amsterdamse bureau Hendrik Beerda Brand Consultancy. Zij interviewden 800 kinderen. Monkey Town steeg van plek twintig naar zeven. Iets waar ze binnen het speelparadijs trots op zijn. "Het is een waardering voor ons werk. We krijgen veel positieve reacties van de kinderen en ouders dus een verrassing is het niet. Het gaat goed met Monkey Town", constateert Carlo. Dat laatste lijkt een understatement. Het speelparadijs heeft inmiddels meer dan 40 vestigingen in Nederland en kijkt momenteel naar de mogelijkheden in het buitenland. De eerste vestiging in Zwitserland is open. België en Duitsland volgen snel. "Kinderen vinden Monkey Town leuk, stoer en gezellig. Het voordeel aan Monkey Town is dat men vaker terugkomt dan bijvoorbeeld De Efteling (nummer 1 op de lijst). Daar ga je geen twee keer per maand naartoe." Daar komt bij dat de indoorspeeltuin niet duur is.

Vic (3), Zig (4) en op de voorgrond Bienke (5) uit Schijndel hebben het reuze naar hun zin bij Monkey Town in Veghel. 

Naast de talloze kinderen valt het op hoeveel ouders, opa's en oma's er aan de tafels zitten. "Vriendengroepen met kinderen spreken hier af. Het is voor ouders een ontmoetingsplek. De kinderen kunnen lekker spelen en de ouders of opa's en oma's genieten van een kopje koffie."

Wegwerp plastic
De eigenaar van de Veghelse vestiging vindt het belangrijk dat het er netjes en chique uitziet. "Dat vinden onze bezoekers belangrijk en daar hechten we dan ook veel waarde aan. Mensen vergelijke verschillende uitjes met elkaar en dus moet het allemaal goed geregeld zijn." Vernieuwend is hij ook. Zo hebben Carlo en zijn werknemers afscheid genomen van wegwerp plastic. "Als één van de eerste Monkey Towns. We gebruiken nu karton en herbruikbaar plastic. De plastic rietjes zijn ook verleden tijd."

Laser gamen
Een jaar of vijf geleden startte Carlo met 'zijn' Monkey Town in Veghel. Na een opstartfase is het echt gaan lopen. "We blijven vernieuwen. Het zijn niet altijd vernieuwingen die meteen opvallen, maar we zijn constant bezig met het verbeteren van de accommodatie. De grootste verandering? Ik denk de ruimte waar men kan laser gamen." De komende tijd gaat Carlo zich richten op het toevoegen van gezondere producten aan de horeca. "Je moet het niet laten verwaarlozen, omdat het goed loopt. We blijven bezig en zitten absoluut niet stil", besluit hij.

Monkey Town Veghel is geopend van dinsdag tot en met zondag. Doordeweeks van 09.00 uur tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Entreeprijzen: 4.95 euro peutertarief (1 tot 4 jaar), alleen geldig op dinsdag tot vrijdag bij binnenkomst voor 11.30 uur. Niet geldig in de schoolvakanties en op feestdagen. 7.95 euro entree (1 tot 14 jaar). Ook kan er gekozen worden voor het aanschaffen van een tien rittenkaart voor 59 euro. Begeleiding vanaf 18 jaar is gratis. Meer info op: www.monkeytown.eu/veghel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant