Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars.
Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars.

Progressieve blues-rock met een funky pop- en soul-sausje

Algemeen 689 keer gelezen

VEGHEL | Ten Stories High staat op zondag 22 september op het podium van De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het is een nieuwe naam voor een muzikaal collectief waarvan de meeste leden al ruim dertig jaar muziek maken met elkaar.

Achter die nieuwe naam schuilen de bands The Mission Blues Band en Goofy and The Regulars: twee toonaangevende bands die hun sporen in de blues en Americana al ruimschoots verdiend hebben. Maar deze band staat niet te lang stil bij het muzikale verleden en met eigentijdse blues-rock hebben ze weer een flinke fanbase opgebouwd. De toegang tot het optreden is gratis.
De band rond zanger Ruud Junggeburth is een echte vriendenclub. Met Jaap Dörr op basgitaar, Ron van Beijnen op gitaar, Richard van den Dool op toetsen en Jan Michiel Hoog Antink op harmonica is er een stevige muzikale basis met een bak aan ervaring in de studio en op het podium. Zo'n vijf jaar geleden kwam daar drummer Scott Klerkx bij, nadat Goofy drummer Roan Segers naar Denemarken emigreerde. Voor zijn vertrek prees hij zijn beste leerling aan als beoogd opvolger. Dat bleek een schot in de roos. Scott gaf de toenmalige Goofy and The Regulars een frisse boost waarin geëxperimenteerd werd met andere muziekstijlen. Tegelijkertijd werden de thema's serieuzer. Vandaar de behoefte om de bandnaam te veranderen naar Ten Stories High. Het zijn de liedjes, de verhalen die altijd blijven bestaan. "We zijn van oorsprong blues-muzikanten, maar we durven tegenwoordig verder te kijken", vertelt zanger Ruud. "Muzikaal hebben we ons de laatste jaren enorm ontwikkeld. Zonder ons te veel in een hokje te willen plaatsen, moet je denken aan progressieve blues-rock met een funky pop- en soul-sausje. Daarbij komt dat we in onze teksten wat verder durven te gaan. Bij de twaalf nieuwe nummers die we hebben geschreven onder de projectnaam 'Story Goes' gaat het over het leven en de actualiteit waarbij we best maatschappijkritisch durven te zijn. Maar we bezingen ook nog steeds thema's als liefde, euforie en dramatiek. Veel meer divers dan voorheen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant