Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Ondernemersvoorzitter Rien van den Boom had voor de gelegenheid een speciale taart laten maken die hij de aanwezigen aanbood.
Ondernemersvoorzitter Rien van den Boom had voor de gelegenheid een speciale taart laten maken die hij de aanwezigen aanbood.

Nieuwe frisse uitstraling voor Keldonkse evenementenborden

  •   531 keer gelezen

KELDONK | Ze sieren het dorp al een tijdje, maar afgelopen maandag (16 september) werd de plaatsing van de nieuwe Keldonkse evenementenborden tijdens een korte bijeenkomst gevierd. Geheel nieuw zijn de borden overigens niet. De Gemeente Meierijstad schonk ze eerder al aan de Dorpsraad van Keldonk. De Dorpsraad schreef een ontwerpwedstrijd uit om de borden een nieuwe frisse uitstraling te geven.

De drie tijdens de ontwerpwedstrijd ontvangen ontwerpen voor op de bovenzijde van de evenementenborden toonden alle drie elementen waarmee het dorpse, landelijke en natuurrijke karakter van Keldonk werd geaccentueerd. Beeltenissen van een kerkje en een molen werden voor deze typering meerdere malen in de ingestuurde ontwerpen gebruikt.

Keldonks dorpsaanzicht
Aan de hand van de ingediende voorstellen werd uiteindelijk besloten de dorpse elementen 'specifiek Keldonks' te maken. Een fotograaf werd gevraagd haarscherpe foto's te maken van de ophaalbrug over de Zuid-Willemsvaart, de Keldonkse kerk en de Keldonkse molen. Ook fotografeerde hij het dorp op een wat grotere afstand. Met deze beelden werd een nieuw ontwerp van het dorpsaanzicht samengesteld.
Ook werden tijdens de ontwerpwedstrijd drie voorstellen voor welkomstteksten ontvangen. Gekozen werd voor 'Keldonk altijd in beweging'. Voor de nieuwe uitstraling van de evenementenborden is niet een specifieke ontwerp(st)er aan te wijzen. Het ontwerp ontstond door samenwerking.
De Keldonkse Dorpsraad vroeg de Vrijwilligerscentrale de technische uitvoering te verzorgen. Maandagavond kwamen ontwerpers, leden van de Dorpsraad en de Vrijwilligerscentrale bijeen om samen de afronding van het project te vieren.
Ook het bestuur van de Keldonkse Ondernemersvereniging was tijdens deze bijeenkomst aanwezig om de nieuwe aanwinst feestelijk te onderstrepen. De Keldonkse Ondernemersvereniging is al diverse jaren partner van de Keldonkse Dorpsraad en ondersteunt haar activiteiten om het dorpsaanzicht verder te verfraaien. Ondernemersvoorzitter Rien van den Boom had voor de gelegenheid een speciale taart laten maken die hij de aanwezigen aanbood.

Meer berichten