Roy van de Veerdonk op de plek waar hij op zaterdag 12 oktober achter de draaitafels staat.
Roy van de Veerdonk op de plek waar hij op zaterdag 12 oktober achter de draaitafels staat.
WINACTIE

'Zoiets heeft men in Veghel nog niet eerder gezien'

Algemeen 2.904 keer gelezen

VEGHEL | Roy van de Veerdonk is al bij meerdere muzikale initiatieven betrokken geweest, maar op zaterdag 12 oktober organiseert hij zelf zijn eerste event. Onder de naam PAKHUIS_15 tovert hij de ruimte tussen de vijftien silo's op de Noordkade om tot housetempel. Zelf neemt hij als D'YOR plaats achter de draaitafels. "Zoiets heeft men in Veghel nog niet eerder gezien", aldus Roy.

Het publiek kan op 12 oktober een heus minifestival verwachten. Er komt een dikke lichtshow, een speciale garderobe en er is ruimte voor eten en drinken. "Naast gewoon bier komt er ook een wijnbar en is er speciaal bier verkrijgbaar", vertelt Roy.

Magische plek
Tot zover niets bijzonders, behalve dan de locatie. Het event vindt plaats tussen de silo's op de Noordkade. Een magische plek waar tot op heden nog niet heel veel georganiseerd is. Roy beaamt dat: "Meestal voor de silo's of erin. Wij staan er straks tussen. Het geluid is daar echt geweldig. De silo's pakken de bas op. De akoestiek is niet leuk, maar overweldigend. Ik vind dat iedereen dit een keer gehoord moet hebben."

Roy geeft een party tussen de silo's.

Een garantie voor lekker weer heeft Roy niet en daarom wordt alles overdekt met een transparant dak. "Ik hoef gelukkig niet alles zelf te doen. Mijn vrienden Martijn Dickerscheid, Marc Biemans en Theo van Geel bieden de helpende hand en de mensen achter de Noordkade denken goed mee."

Jonge talenten
Het meest bijzondere is toch wel het muziekgenre en de locatie van de dj-booth. "De line-up bestaat uit een aantal jonge en oude talenten uit de regio. Zo treden Loud 'N Bright uit Erp, Kay Leij-Son uit Keldonk, Mr. B uit Veghel en Granjero uit Veghel op. Zij draaien tech house (niet te verwarren met techno red.), deep house en EDM (electronic dance music). Dit genre is populair, maar op feesten en festivals heeft het vaak een ondergeschikte rol. Onterecht als je het mij vraagt. Tech house is sowieso bezig met een opmars. Sla er de Top 40 maar op na", stelt Roy. De Veghelse dj, die zelf ook achter de dj-tafels zal klimmen, legt uit waarom hij zo'n fan is van dit genre. "Het is lekkere dansbare en tijdloze muziek." Een specifieke doelgroep heeft Roy niet. "Ik hoop dat er mensen van alle leeftijden op af komen. Er is plek voor zo'n 250 man."

Boiler Room
De dj's staan op 12 oktober letterlijk tussen het publiek. "Deze zogenoemde Boiler Room stijl zie je in Nederland niet vaak. Het publiek kan echt meekijken en ze dansen om de dj-booth heen. De bezoekers krijgen ook een beter beeld van wat wij als dj's doen. Draaien is echt een vak." Roy vertelt dat DJ's vaak een kick krijgen van het Boiler Room principe. "Je staat tussen de feestende massa. De interactie met het publiek is super gaaf. Het aanvragen van verzoekjes is overigens niet de bedoeling."
Zelf draait Roy al jaren en binnen zijn genre is hij een bekende naam. Zijn gigs vinden vooral plaats buiten Veghel. Binnen Veghel is hij bekend bij zijn vrienden en een handvol house-liefhebbers. "Ik heb vroeger nog gedraaid bij Ons Caffeej in Uden, maar dat was totaal anders."
In de toekomst hoopt Roy verder te borduren met PRSSPLY op PAKHUIS_15. Of er een tweede editie komt, weet hij nog niet. "Maar ik wil sowieso doorgaan met het bij elkaar brengen van regionale dj's. Onze regio heeft veel talentvolle dj's in huis", besluit hij.

De eerste editie van PAKHUIS_15 is op zaterdag 12 oktober van 20.00 uur tot 01.00 uur. Optredens zijn er van Loud 'N Bright, Kay Leij-Son, Granjero, Mr. B en D'YOR. Tickets zijn verkrijgbaar via www.prssply.nl. Daar is ook meer informatie te vinden. Check onze Facebookpagina voor een winactie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant