Afbeelding

Allerlei activiteiten tijdens open dag SIEMei

Algemeen 744 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) houdt op zondag 22 september een open actie dag op de locatie op de Noordkade in Veghel.

Er worden demonstraties gehouden met machinerieën die in het verre verleden werden gebruikt en door vrijwilligers van SIEMei zijn opgeknapt en weer operationeel zijn. Zo wordt een Hover dragline gepresenteerd en een Grave kraan in werking gezet. Ook staan er stationaire motoren opgesteld.

Verder staat er een grote waterpomp die met water uit het havengebied zorgt voor een enorme waterverplaatsing. Ook zijn er diverse motoren in actie zoals een Deutz motor en zaagmachines. Het museum is geopend en gidsen geven een rondleiding.

Meccano Expo uit Rosmalen toont een gedeelte van haar echt draaiende miniatuur machines die werden en worden gebruikt in onder andere landbouw, grondverzet en recycling. Meccano is metalen montagespeelgoed, bestaande uit meer dan 400 verschillende onderdelen, te bevestigen met moertjes en boutjes.

Authentieke autobussen vervoeren bezoekers naar en van het spoor nabij de Vorstenbosscheweg. Hier staat een rangeerloc van het type SIK 252 waarmee gereden wordt terwijl er ook een bollenwagen en een goederenwagon te bewonderen zijn. Met een railfiets kan van het spoort gebruik worden gemaakt.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant