Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het feest werd in stijl geopend door mevrouw Swinkels en wethouder Compagne
Het feest werd in stijl geopend door mevrouw Swinkels en wethouder Compagne (Foto: BRAM BECKS)

Al tien jaar warme dementiezorg in Mariaheide

  •   819 keer gelezen

MARIAHEIDE | Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en dorpsgenoten stonden afgelopen zaterdag stil bij het feit dat Amaliazorg Van Haarenstaete alweer tien jaar warme zorg biedt aan ouderen met dementie in Mariaheide en omgeving. Er waren volop beweegactiviteiten in de riante tuin. Zo was er een puzzelwandeltocht, oud-hollandse spelen en herkenbare muziek waarop lekker gedanst kon worden. Wethouder Rik Compagne van Meierijstad en bewoonster mevrouw Swinkels openden het jubileum met het oud-hollandse spel blikgooien.

Tijdens de opening van het feest vroeg locatiemanager Helma Groenewegen aan mevrouw Van de Goor en mevrouw De Groot waarom hun moeder al zeven jaar een fijn thuis heeft bij Amaliazorg. Zij roemden direct de warme zorg en de huiselijke sfeer bij Van Haarenstaete: "Het voelde goed vanaf de eerste dag", gaven ze aan. Medewerkster Marion van den Heuvel vertelde: "Ik werk er met veel plezier en het is enorm fijn dat wij het vertrouwen van de families krijgen om voor hun naasten te mogen zorgen." Vrijwilliger André Willemse die regelmatig oude plaatjes draait voor de bewoners in het Grand Café van Van Haarenstaete was kort en krachtig: "Het is hier gewoon gezellig."

Belevingsgerichte zorg
Wethouder Rik Compagne gaf 'een cadeau' namens de gemeente. Van Haarenstaete had een aanvraag gedaan binnen het leefbaarheidsbudget van de gemeente Meierijstad voor de aankoop van een mobiele beamer voor belevingsgerichte zorg. Dit is een mobiele beamer die beelden projecteert op een plafond of op een muur, ondersteund met rustgevende muziek. Het kan gebruikt worden om bewoners te activeren, om interactie te bevorderen, om herinneringen op te roepen of om bewoners te laten ontspannen. Wethouder Compagne kon melden dat de gemeente hiervoor 2000 euro beschikbaar stelt. "We zijn hier ontzettend dankbaar voor, want hiermee is Van Haarenstaete hard op weg om dit apparaat aan te schaffen. Via giften en fondsenwervingsactiviteiten is al meer dan 5300 euro opgehaald. We gaan nu nog op zoek naar ongeveer 700 euro aan fondsen om het apparaat daadwerkelijk aan te kunnen schaffen", laten ze bij Amaliazorg weten.

Meer berichten