Blijdschap bij Geel-Zwart na de overwinning op Venlo.

Geel-Zwart boekt zwaarbevochten zege

Sport 641 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart Dames 1 stond afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Venlo Dames 1 kwam op bezoek, een tegenstander die de laatste jaren garant staat voor een spannende wedstrijd. Dat was zondag niet anders. Uiteindelijk trokken de Veghelse hockeysters aan het langste eind.

In het eerste kwart waren de meiden uit Veghel niet scherp en ze misten het benodigde stukje felheid. Hierdoor gingen ze het tweede kwart in met een 0-1 achterstand. De werklust verbeterde daarna en door een strafcorner, perfect in de hoek geslagen, door aanvoerster Anne Biemans kwam Geel-Zwart op gelijke hoogte. Een paar minuten later was het weer Anne die via een strafcorner doel trof. Venlo deed vlak daarna wat terug door nog voor rust op 2-2 te komen.

Vechtmachine
Na de rust kwam Venlo op voorsprong en leek Geel-Zwart, net als vorige week, met lege handen achter te blijven. In de slotfase kwam de vechtmachine Geel-Zwart echter boven drijven. Uit een strafcorner speelde Inge van Kessel de bal op het lichaam van de lijn stop van Venlo. Wat volgde was een strafbal voor Geel-Zwart. Julie van Roosmalen benutte dit buitenkansje en zo kwam Geel-Zwart Dames 1 weer terug in de wedstrijd.

Winnende doelpunt
De drie punten bleven uiteindelijk in Veghel. Via een mooie strafcornervariant wist Marloes van Roosmalen het winnende doelpunt te maken. Hard werken werd zondag beloond.
Volgende week spelen de Veghelse hockeysters uit tegen Best Dames 1.