Jeugdvoorzitter Coen van Dijk en Esther Schoo (19).
Jeugdvoorzitter Coen van Dijk en Esther Schoo (19).

Open dagen Blauw Geel'38 een traditie

Sport 1.081 keer gelezen

VEGHEL | Zes zaterdagen zal het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel gevuld zijn met veel jong grut. Het gros tussen vijf en zeven jaar, maar ook andere leeftijden zijn dan meer dan welkom. Plaats van handeling is het hoofdveld van Blauw Geel'38. Het is een aandoenlijke aanblik; al dat dartelende spul achter een bal aan zien hollen. Esther Schoo (19) gaat dat coördineren, waar jeugdvoorzitter Coen van Dijk belangstellend over haar schouder meekijkt. Op zaterdag 5 oktober gaat de bal rollen, u bent meer dan welkom en graag om 09.45 uur aanwezig.

Het is een traditie geworden de 'open dagen' voor de jeugd van Veghel om kennis te maken met de voetbalsport. Jeugdvoorzitter Coen van Dijk : "Kennismaken met de voetbalsport, onze vereniging maar zeker ook kennismaken met het samen spelen. Sommige kinderen melden zich aan via 'Sjors Sportief' (een kennismakingsproject van de gemeente Meierijstad), maar ieder kind is in principe welkom (dus kun je gewoon naar het sportpark komen). Kun je een zaterdag niet dan kom je volgende week weer. Alleen sportschoenen en trainingsspullen bij je hebben is voldoende."
Een mooi fenomeen van de laatste jaren is de opkomst van het meidenvoetbal. Esther: "Ja hoor, we schrijven er elk jaar wel een tiental in en dat juichen we enorm toe." Esther is voor het derde jaar betrokken bij de organisatie van deze dag. "Het eerste jaar deed ik dat met Stan Vermeulen, nu doe ik het alleen. Dus wordt het voor mij het derde jaar waarvan twee jaar alleen. Het draaiboek is grotendeels hetzelfde als het afgelopen seizoen met een paar aanpassingen. Voor het overige overleg ik dat met Coen. We zijn er klaar voor dus wat mij betreft; laat zaterdag 5 oktober maar komen."

Dichtgetimmerd
De aanpassingen in het toch geoliede schema komen voor de dag. Esther: "We hebben het partijspel, wat de meeste kinderen toch het leukste vinden, twee maal in de totale sessie terug laten komen. Vorig jaar werd ik met het stoppen van Stan zo in het diepe gegooid, maar daar heb ik veel van opgestoken. We krijgen vijf jongens van JO 17-1 die komen helpen en twee dames senioren en twee van de MO 15-1 (stage)."
Coen valt Esther bij: "Ze heeft een prima organisatie staan. Petje af! Esther heeft een honderd procent doordacht draaiboek klaar voor deelnemers en begeleiders."

Speels karakter
Het is allemaal heel soepel en speels geregeld. Vooral met kinderen die net de kleuterleeftijd achter zich hebben gelaten. Esther: "Veel deelnemers zijn pas vijf jaar. Als die komen en ze brengen hun broertje of zusje mee van vier zijn die ook welkom. We zijn ook heel soepel met voetbalregels. Een bal uit of handsbal is niet erg. Het voetbal moet leuk blijven met een speels karakter." Al die aanwas en waar de velden niet in capaciteit veranderd zijn. Coen: "De jeugd is het probleem niet. Die kunnen we zeker kwijt. De allerjongsten kunnen met acht teams op een veld spelen. We hebben wél hulp nodig voor de begeleiding en dat vragen we de ouders/verzorgers ook."

Grote spelers
Esther is eveneens niet bang om te vragen. Onlangs klampte ze hoofdtrainer Niels van Casteren aan voor de open dagen: "Na goed overleg met hoofdtrainer Niels is er besloten dat hij elke zaterdag drie spelers uit zijn eerste selectie levert. Dat is leuk voor de jeugd, die kijken op tegen de grote spelers. Hiermee hopen we nog meer leden te werven."
Zaterdag over een week is het zover, kijk op de website van Blauw Geel'38 voor alle details.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant