Afbeelding

Oud-Zwijsenaren geven TED-talk op het Zwijsen

Algemeen TEDxVeghel 778 keer gelezen

VEGHEL | Drie TEDx-sprekers houden op donderdag 3 oktober een generale repetitie op het Zwijsencollege in Veghel. Het gaat om oud-Zwijsenaren die de leerlingen kort maar krachtig zullen inspireren vanuit hun avontuurlijke loopbaanervaringen.

Het Zwijsencollege is ervan overtuigd dat de lesstof zoveel mogelijk uit het leven gegrepen moet zijn om de leerlingen te motiveren.

Gevarieerd aanbod
Er werd dan ook enthousiast gereageerd op het aanbod om een aantal TED-talks in de collegezaal te laten plaatsvinden. Het gaat om een gevarieerd aanbod waaruit de leerlingen kunnen kiezen: Jonas Rietbergen zal vertellen vanuit zijn ervaringen als strateeg bij de Efteling, Rob van Eck zal een toekomstbeeld schetsen over de invloed van China en Boudewijn Boots zal als NAVO-commandant de leerlingen op zijn vloot meevoeren langs alle conflictgrenzen.

Samenwerking
"We hopen dat de leerlingen veel stof tot nadenken meekrijgen en geraakt zullen raken door de prikkelende TED-talks die menigeen graag zou bijwonen", zo laat het Zwijsen College weten die al jaren samenwerkt met TEDxVeghel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant