Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Kraanwaterdag: feestelijke opening drie watertappunten

  •   keer gelezen

ZIJTAART | Op Nationale Kraanwaterdag, afgelopen woensdag, wordt er extra aandacht besteed aan het belang van drinken van kraanwater. In Meierijstad werden er in Zijtaart, Keldonk en Boerdonk watertappunten geopend.

Kraanwaterdag is een initiatief van zes drinkwaterbedrijven, waaronder Brabant Water. Al vele honderden scholen hebben er een gewoonte van gemaakt om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken in plaats van gezoete drankjes. Dat is gezond, goed voor de concentratie en het bespaart veel verpakkingsafval.

Omdat gemeente Meierijstad, Rotary Veghel en stichting Meierijstad Gezond Sportief (MGS) graag hun steentje bijdragen aan een gezond Meierijstad dragen zij ook graag bij aan Kraanwaterdag door hier extra aandacht aan te besteden. In navolging op de eerdere watertappunten in de diverse kernen van Meierijstad, zijn woensdag drie watertappunten geopend.
Wethouder Rik Compagne, programmamanager MGS Marlies Liebregts en Eric Rath van Rotary Veghel fietsten per (duo)fiets met sporters uit Meierijstad van Zijtaart via Keldonk naar Boerdonk om daar samen met de dorpsraden de watertappunten officieel te openen.

Stichting Meierijstad Gezond Sportief, Rotary Veghel, Brabant Water en gemeente Meierijstad hebben gezamenlijk gekozen om in JOGG te investeren met de DrinkWater campagne. In iedere kern van Meierijstad komt een zichtbaar, toegankelijk en aantrekkelijk watertappunt. Veel van de tappunten komen in de buurt van scholen, speel- en sportplekken te staan, zodat jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater in plaats van met frisdrank. De locatie van de watertappunten is afgestemd in overleg met de buurtadviseurs, en wijk- en dorpsraden.

Meer berichten