Teleurstellende nederlaag voor Geel-Zwart Dames 1

Sport 478 keer gelezen

VEGHEL | De tweede uitwedstrijd van het seizoen is voor Geel-Zwart Dames 1 uitgelopen op een teleurstelling. De Veghelse hockeysters verloren afgelopen zondag met 4-0 van Best Dames 1.

Geel-Zwart begon gefocust en leek al vroeg op voorsprong te komen nadat Lizanne van Marrewijk een mooie aanval prima afrondde. Helaas voor de Veghelse dames ging dat feestje niet door, want het doelpunt werd afgekeurd.
De wedstrijd ging daarna lange tijd heen en weer, zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Dat kwam mede doordat het Geel-Zwart niet lukte om in hun eigen spelletje te komen. De ruststand was dan ook 0-0.

Kwijt
In het derde kwart waren de Veghelse hockeysters het helemaal kwijt. De vechtmachine van een week eerder was nergens te bekennen. De dames uit Best kwamen op 1-0 en wisten vlak daarna de score zelfs te verdubbelen.

Slotoffensief
In het vierde en laatste kwart moest Geel-Zwart Dames 1 de knop omzetten. Er werd alles of niets gespeeld. Uit het slotoffensief kwamen wat strafcorners en wat kansjes, maar het lukten de Veghelse hockeysters niet om de aansluitingstreffer te maken.
Best Dames 1 liep in de absolute slotfase zelfs nog uit naar een 4-0 overwinning.

Volgende week komt Geel-Zwart Dames 1 weer in actie. Op eigen veld staat dan de Meierijstadse derby tegen Hopbel Dames 1 uit Schijndel op het programma.