Jill Schirnhofer timmert flink aan de weg.
Jill Schirnhofer timmert flink aan de weg. Foto: Paul Schirnhofer

Jill komt naar Schellen voor een meet & greet

Centrum 1.330 keer gelezen

VEGHEL | Jill Schirnhofer (kortweg bekend als Jill) is tijdens de open winkelzondag van Veghel Centrum aanwezig bij Boekhandel Schellen. Zij is daar voor een meet & greet.

Jill is een Nederlands illustrator, schrijver en programmamaker en actrice. Op 15-jarige leeftijd ontwierp Jill haar eerste schoolagenda. Dit ontwerp werd opgemerkt door een Nederlandse uitgeverij, die haar onder contract nam. Haar boekencollectie omvat inmiddels meer dan vijftien titels. Vanaf 2015 zijn er meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Met als bestseller, haar eerste boek 'Tekenen met Jill'.
Jill brak in Nederland door toen ze in november 2014 het jeugdprogramma Jill bij de AVROTROS ging presenteren. In dit programma geeft Jill creatieve adviezen aan de kijker op het gebied van tekenen, knutselen, mode en koken. Verder tekent en maakt ze 'Jill boeken', schrijft en illustreert ze haar eigen jeugdromans, heeft ze een productlijn met DIY-, party- en schoolproducten en acteert ze in films en series.
In 2017 maakte Jill haar debuut als fictieschrijver. Ze schreef en illustreerde haar eerste eigen jeugdboek 'Elvy's eigen wereld: So boho'. Het luisterboek is inmiddels verschenen, ingesproken door Georgina Verbaan en er ligt een optie op de filmrechten.
Vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur signeert Jill onder andere boeken, maar ze is ook aanwezig om gezellig een praatje te maken met de kinderen.
Jill is populair en de ervaring leert dat er flink wat publiek op haar aanwezigheid afkomt. Bij Schellen houden ze rekening met enige wachttijd. Daarom staat er een gezellig muziekje aan, worden er kleine hapjes uitgedeeld en worden er door Annelies (bekend van de bibliotheek) interviewtjes gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant