Julian en Teun zijn maandag gestart met hun nieuwe avontuur.
Julian en Teun zijn maandag gestart met hun nieuwe avontuur.
WINACTIE

Nieuwe zaak in De Proeffabriek: 'We hebben dezelfde voorliefde voor kip'

Algemeen 4.218 keer gelezen

VEGHEL | DIS KIP is het nieuwe initiatief van Teun Horck en Julian Hommeles. Zij starten het initiatief dichtbij zijn eigen Restaurant DIS in De Proeffabriek op de Noordkade. De nadruk van het afgelopen maandag geopende DIS Kip ligt, hoe kan het ook anders, op kip.

DIS Kip zit op de plek waar eerder Wok to Go zat. Teun legt uit waarom hij daarmee is gestopt. "Ik kon niemand vinden die daar de hele week wilde staan. Je moet iemand hebben die met hart en ziel voor de zaak wil gaan. Met Julian heb ik die gevonden. Hij gaat er voor en is voor 50 procent eigenaar. Het is makkelijker om mensen te enthousiasmeren als je er zelf achterstaat."

Geur
De kippen (100 procent Halal) die bij DIS KIP worden bereid zijn in Nederland geboren en getogen. "Ze leefden in ruime stallen en de boeren namen alle tijd voor onze kippen", vertelt Teun. Volgens de Veghelse kok zijn er maar weinig dingen die lekkerder ruiken dan een kip aan het spit. "Julian en ik hebben dezelfde voorliefde voor kip en we besloten de handen ineen te slaan. De heerlijke aroma geur komt de bezoekers van de Noordkade sinds maandag tegemoet."

Soorten en maten
De kippen, die worden ingesmeerd met geklaarde boter en rozemarijn, zijn in verschillende soorten en maten te bestellen. "Een hele of halve kip, kippenbouten, drumsticks, kippenvleugels en kippeling. Een broodje kip is ook te koop net als een maiskolf, krieltjes, aardappel twisters en Pieperz friet. Alles is verkrijgbaar met vijf verschillende sauzen. Er kan dus een complete maaltijd worden genuttigd", aldus Julian.

Feestje
DIS KIP is ideaal om af te halen en kan thuis meteen worden genuttigd of later worden opgewarmd. Al staan er ook kleine tafeltjes voor de keuken bij de ing ang van De Proeffabriek. Het is ook mogelijk om DIS KIP op locatie te laten komen, bijvoorbeeld op een feestje.

DIS KIP is de hele week open van 11.00 uur tot 20.00 uur. Check onze Facebookpagina voor een leuke winactie.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant