Dré den Ouden is al jaren de drijvende kracht achter de slaapkamer van Piet en het Pietenburo.
Dré den Ouden is al jaren de drijvende kracht achter de slaapkamer van Piet en het Pietenburo.

Inbraak in loods Pietenburo: 'Waarom doet iemand dit? Het is zo triest'

Opmerkelijk 4.519 keer gelezen

VEGHEL | Dré den Ouden zijn team zijn al jaren verantwoordelijk voor het Pietenburo en de slaapkamer van Piet. Materiaal en gereedschap wordt vrijwel allemaal gedoneerd door de Veghelse gemeenschap. Dat is dit jaar niet anders. Afgelopen weekend stapte Dré vol ongeloof de loods binnen waar ze hun spullen netjes bewaren. "Ik zag meteen dat het mis was", aldus Dré.

In eerste instantie wilde Dré het niet geloven, maar hij zag meteen dat er iets niet klopte. "Je wil niet geloven dat er is ingebroken. Misschien heeft iemand de spullen niet netjes opgeruimd." Toch werd al snel duidelijk dat er was ingebroken. "De dieven moeten een groot busje hebben gehad, want er is echt veel meegenomen. Draadloze microfoons, omvormers, verlichting en audioapparatuur. Maar vooral (elektronisch) gereedschap. Het zijn ervaren boeven geweest, want ze hebben alle waardevolle spullen eruit gepikt." De microfoons, versterkers en gereedschappen zijn eigendom van Dré. Hij heeft het ten dienste gesteld aan het Pietenburo.
Vermoedelijk zijn de dieven zaterdag- of zondagnacht binnengedrongen. "Ze hebben de tijd genomen, want elke ruimte is minutieus doorzocht."


'Verpletterende indruk'
Dré kijkt vol ongeloof voor zich uit. Hij hield de afgelopen dagen Marktplaats in de gaten in de hoop iets tegen te komen. Tevergeefs. "Ik baal als een stekker. Het is erg vervelend. Waarom doet iemand dit? Het is zo triest. Ik had niet verwacht dat het zo'n verplettende indruk op me zou hebben. Over een paar weken moeten we er staan. De Veghelse gemeenschap verwacht een Pietenburo en het Pietenhuisje. Het wordt een race tegen de klok." Toch is Dré strijdvaardig. Hij looft de veerkracht van zijn team. "Alles gaat sowieso door. Wij laten ons niet tackelen of tegenhouden." 

Bang
Het ongeloof overheerst nog. "Ik ben altijd bang geweest dat er iets zou gebeuren. Maar eerder nog dat het Pietenhuisje zou worden vernield door mensen die tegen Zwarte Piet zijn. Maar nu krijg je dit. Bijna niemand weet waar wij onze spullen opslaan." Dré wil geen slapende honden wakker maken. "Ik ga niet vertellen waar onze spullen liggen, alleen dat we een extra groot alarm aan de deur hangen."
Mochten er bedrijven of particulieren zijn die willen helpen dan kunnen zij contact opnemen met Dré via: dredenouden@hotmail.com. "We hebben behoefte aan nieuw gereedschap. Het doet me goed dat de mensen meeleven", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant