Attacus met winst tegen Pendragon

Attacus Heren 1 zet hoog in

Sport 1.167 keer gelezen

Het nieuwe seizoen is weer enkele begonnen en het Vaandelteam van Attacus staat na vier wedstrijden niet voor niets ongeslagen op de eerste plek. Coach Paul Asseldonk heeft samen met TC het team op sterkte gebracht om voor het kampioenschap te gaan. Afgelopen zaterdag werd in de Zwijsen sporthal met 92-66 de wedstrijd tegen Pendragon Tilburg gewonnen en Is Attacus leider in de Eerste Divisie.

Pendagron had nog geen punten in de competitie opgehaald dus op papier leek het eenvoudig te worden. Met aan beide zijden een sterk defensief kwamen de ploegen maar moeilijk tot scoren en bleek Attacus zeker niet zomaar te winnen. De schoten van ver vielen nog maar moeizaam en drie seconden voor het rustsignaal wist Pim de Vries vanaf eigen helft een buzzer beater te verzilveren. Met 14 punten voorsprong begon de tweede helft die tot acht minuten voor het eind een gelijk spel opleverden. De voorsprong liep telkens terug tot tien punten. Een sterk optreden en scorend vermogen van Bart van der Horst, Jeroen Overdevest en Pim de Vries leverde toch een eindstand van 92-66 op. Voor thuiswedstrijden zie ook www.attacus.nl . Op zaterdag 19 oktober speelt Attacus  in de Zwijsen Sporthal de bekerwedstrijd tegen MSV Zeemacht Den Helder. Aanvang is 19.00 uur.