De mannen van Skunk wonnen van Rijswijk
De mannen van Skunk wonnen van Rijswijk Foto: Theo de Vrede

Skunk H1 wint ook tweede wedstrijd, vrouwen verliezen nipt

Sport 194 keer gelezen

VEGHEL– Nadat Skunk heren vorige week de winst wist te pakken in de derby tegen HLB Van Daal/DS HS2, bleven de punten ook in de tweede competitiewedstrijd in Veghel. Ditmaal werd er gespeeld tegen Inter Rijswijk HS 2, het team dat eerder gewonnen had van HLB. Het beloofde daarom een leuke wedstrijd te worden.

In de eerste set schoot Skunk uit de startblokken en pakte een 10-4 voorsprong. Ondanks een time-out van Rijswijk liep Skunk uit naar 15-5 door strakke services van Cas de Vrede en een goede passing van libero Jorn Hermanussen. In het vervolg van de set konden de heren uit Rijswijk volgen, maar niet voorkomen dat Skunk de eerste set won met 25-16.Ook in de tweede set begon Skunk met een voorsprong welke tot 19-18 werd verdedigd. Rijswijk wist echter steeds vaker de sprongkracht van nummer 28 te vinden en beloonde zichzelf na een wissel en een time-out met setpoints. Skunk gaf zich echter niet meteen gewonnen waardoor het spannend bleef tot 25-27.

Nippertje
In de derde set kon het publiek genieten van spannende rally's en een gelijk opgaande strijd. Op 18-17 koos Skunk voor een lengte wissel op het midden door Matthijs Rijken in te brengen om de passer loper van Rijswijk te stoppen. Dit resulteerde in een 25-20 winst voor Skunk.Aan het begin van de vierde set zorgde onder andere Wouter van de Ven met 4 aces op rij voor een riante voorsprong van 20-12. Daarmee leek de buit binnen voor Skunk, echter liet Rijswijk zien dat het een gevaarlijke ploeg is door de leiding over te nemen met 21-22. Skunk wist een 5-setter op het nippertje te voorkomen door de set te winnen met 25-22 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Volgende week gaan de heren uit Veghel op bezoek bij Zaanstad.

De vrouwen van Skunk hebben het duel met Bravo niet winnend af kunnen sluiten. Met de setstanden 19-25, 23-25, 25-14, 25-20, 4-15 kwamen de Veghelsen net te kort.

De eerste set begon Skunk D1 niet sterk. In combinatie met veel eigen fouten en niet afmaken van de punten, en het degelijke spel van Bravo D1 ging deze set naar Bravo toe. De tweede set kwam Skunk beter in hun eigen spel. De servicedruk ging omhoog en de aanvallen werden afgemaakt. Helaas werd ook deze set net afgegeven aan Bravo met 23-25. In de derde set kwamen de vrouwen van Skunk weer terug. Een hoge servicedruk waarmee Bravo het moeilijk had. Iedereen was lekker scherp en dat was ook te zien aan de stand. Deze set werd gewonnen  25-14. De vijfde set waren de rollen omgedraaid. Bravo begon met een hoge servicedruk waar Skunk moeite mee had. Ze kwamen zo flink op een voorsprong. Omdat Skunk vooral zelf veel eigen fouten maakte en de tegenstander niet verloren ze de vijfde set. Volgende week spelen de dames van Skunk D1 om 19:00 tegen Avance D1 in Sambeek.