Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Aad Lelieveld van Wax Art Studio.
Aad Lelieveld van Wax Art Studio.
Bedrijvig Meierijstad

Appen met Engeland: 'De Brexit is zorgelijk voor onze klanten'

  •   keer gelezen

Sommige ondernemers reizen de hele wereld over. Maar wat doen ze daar eigenlijk? En met welke culturen en gewoontes hebben ze daar te maken? In elke editie van Bedrijvig Meierijstad appen we met een ondernemer in het buitenland. Dit keer met: Aad Lelieveld van Wax Art Studio.

Wax Art Studio maakt versieringen van was voor kaarsen. De kerkelijke markt is daarbij de belangrijkste. Ze leveren aan kaarsenfabrieken die de versieringen zelf aanbrengen op hun kaarsen. Dat gebeurt over de hele wereld.

Jullie doen veel zaken met het buitenland. Hoe komen deze bedrijven bij jullie terecht?
De eerste bedrijven in het buitenland hebben ons gevonden via onze website, www.waxartstudio.com. Ondertussen zijn we in Europa een begrip in kaarsendecoraties.

In jullie klantenbestand zijn veel Engelse bedrijven terug te vinden. Hoe kijk je naar de Brexit?
De Brexit is zorgelijk voor onze klanten. Internationale afspraken zijn nodig om de invoerrechten in te perken en die afspraken zijn er nog niet. Dus ons product wordt waarschijnlijk duurder voor hen.

Binnen Nederland bedienen jullie 90 procent van de kerkelijke markt. In Spanje 60 procent, in Engeland 80 procent en een groot deel van de Belgische markt valt ook binnen jullie klantenkring. Wat is de sleutel achter jullie succes?
De hoge kwaliteit en de persoonlijke contacten. Als we een klant hebben is dit voor lange tijd. Offertes zijn dan zelfs tussendoor niet meer nodig, een betrouwbare relatie dus.

Wat is de meest bijzondere plek waar een kaars van jullie staat?
Onze zoon ging op studiereis met Zwijsen College en zag in St. Pauls Cathedral in Londen onze versiering op een Paaskaars. Dat was wel grappig.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl.

Meer berichten