Jorg Hendriks is eigenaar van AutoJorg.
Jorg Hendriks is eigenaar van AutoJorg. Foto: Ad van de Graaf

Familie Hendriks breidt imperium verder uit

Zakelijk Bedrijvig Meierijstad 6.581 keer gelezen

De familie Hendriks heeft deze zomer haar imperium verder uitgebreid. De ASV Autogroep nam per 1 juni alle activiteiten van Autobedrijf Albert Hurkmans BV aan het Heuvelplein 1 in Veghel over. Het bedrijf, met specialisme in Kia en Seat, wordt voortgezet onder een nieuwe naam; Autoplein Veghel BV. "Het is een perfecte aanvulling op de gevestigde bedrijven binnen onze groep, waaronder ASV Mercedes-Benz, AutoJorg, GoCarwash en ALV Autolease", vindt Jorg Hendriks.

Jorg is de middelste zoon van Cees Hendriks, directeur/eigenaar van ASV. Samen met zijn broertje Nick is hij drukdoende binnen de Autogroep. Tom Hendriks, de oudste zoon van Cees, is eigenaar van Hendriks Projecten. Hij is actief op het gebied van tuin en landschap.

AutoJorg loopt, net als ASV en GoCarwash, prima.

AutoJorg
Jorg zette zijn eerste stappen in de auto-industrie in 2011. In dat jaar startte hij zijn eigen autobedrijf. In februari 2015 opende Jorg zijn huidige zaak op het Heuvelplein met destijds zo'n 30 auto's op voorraad.. Bijna vijf jaar later spreekt hij van een succes. "Ik begon hier samen met twee werknemers. Inmiddels zitten we, Autoplein Veghel meegerekend, op zestien medewerkers (Opvallend: Jorg kent iedereen bij voor- én achternaam red.), waarvan negen fulltimers. Het verkopen van auto's is nog steeds onze corebusiness, maar we doen ook alles op het gebied van onderhoud en reparaties." De sleutel tot het succes ligt volgens hem online. "Vanaf het begin deed ik vrij veel via internet. Iets wat in 2011 nog niet zo vanzelfsprekend was. Ik liep tien stappen voor op de rest. Daar heb ik een hoop vaste klanten aan overgehouden. De werkplaats (voor alle merken en segmenten) die er later bij kwam, heb ik nooit als melkkoe gezien." Na de vliegende start is Jorg gestaag doorgegroeid. De vaste klanten bleven de Veghelaar trouw en er kwamen steeds weer nieuwe bij. "Garantie en service spelen daarin een belangrijke rol. Wij zijn transparant en eerlijk."

Ferrari's
AutoJorg loopt, net als ASV en GoCarwash, prima. Toch wilde de ambitieuze Hendriks-familie meer. In juni van dit jaar werd Autobedrijf Albert Hurkmans BV, net als AutoJorg gevestigd op het Heuvelplein, overgenomen. "Daar verkopen we auto's tot 20.000 euro. Bij AutoJorg richten we ons op het hogere segment. Je moet dan denken aan auto's boven de 20.000 euro. Dus iedereen kan bij ons terecht. In elke prijsklasse hebben we een auto staan." Eigenlijk was dat daarvoor ook al zo, maar met drie Ferrari's voor het raam wekte AutoJorg een beetje de indruk dat ze er waren voor alleen het hogere segment. Jorg vervolgt: "Daarom hebben we Autoplein Veghel erbij gepakt. Het is belangrijk dat men weet dat het hier laagdrempelig is. Iedereen kan bij ons slagen. Of het nu bij AutoJorg is of bij Autoplein Veghel."
Volgens zijn vader Cees past de overname binnen de visie van ASV Autogroep om in de mobiliteitsketen een breed pallet aan zowel nieuwe auto's als occasions van alle merken te kunnen bieden.

Jorg is de middelste zoon van Cees Hendriks, directeur/eigenaar van ASV. Samen met zijn broertje Nick is hij drukdoende binnen de Autogroep.

Jorg legt uit wat er voor hem is veranderd: "Het is een stuk drukker geworden, want de inkoop doe ik voornamelijk zelf. We hebben zo'n 160 auto's staan, maar dat moeten er 200 worden", lacht hij. "Ik ben een echte auto-freak en vind het werk leuk. Dus dat maakt niet uit. Bovendien heb ik de beschikking over goed en deskundig personeel. Het is onmogelijk om dit bedrijf in mijn eentje draaiende te houden."

Inmiddels zit AutoJorg, Autoplein Veghel meegerekend, op zestien medewerkers, waarvan negen fulltimers.

9.2
Jorg sloot onlangs een contract af met LeaseProf. Daardoor kan iedereen met een leaseauto bij hem terecht voor onderhoud of reparatie. De volgende stap lonkt. "We willen nog meer naam maken buiten Veghel. Ik wil een begrip worden in de regio. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om eens mee te dingen naar de titel Universeel Autobedrijf van het Jaar." Volgens de reviews zou AutoJorg een goede kans moeten maken. "We hebben bijna 500 reviews en scoren een 9.2 gemiddeld. Daar ben ik trots op. Het is aan ons om dat cijfer zo hoog te houden. Daar werken we iedere dag keihard voor", besluit Jorg.

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad. Heeft u opvallende nieuwsberichten over de ondernemerswereld uit Meierijstad of uzelf? Een opening, een jubileum, een overname, een directiewisseling, een belangrijke deal? Breng de redactie op de hoogte. Stuur een mail naar: redactie@stadskrantveghel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant