Afbeelding

Gouden Dans project van start: ouderen maken dansvoorstelling

Kunst en cultuur 534 keer gelezen

VEGHEL | Het Gouden Dans project is woensdag 16 oktober officieel van start gegaan. In totaal kwamen veertig ouderen naar de dansstudio van Phoenix Cultuur op de Noordkade. In vier maanden tijd worden de deelnemers voorbereid voor een echte dansvoorstelling in theater De Blauwe Kei.

Gouden Dans is een maatschappelijk project van Theater De Blauwe Kei, Phoenix Cultuur én Gouden Dans met medewerking van ONS Welzijn, de Zonnebloem en Stichting Met Je Hart met als doel bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken.
De meeste deelnemers begonnen wat aarzelend, maar door de heerlijke muziek en het aanstekelijke enthousiasme van dansdocente en choreograaf Ireen Kurvers ontstond al snel een gezellige sfeer waarin hard en serieus gewerkt werd, maar ook veel gelachen. De eerste repetities, bedoeld om de deelnemers met het project Gouden Dans én met elkaar kennis te laten maken, waren een succes.

Vijftien weken lang gaan de ouderen in twee groepen iedere woensdag repeteren onder leiding van Ireen. Het doel? Een eindvoorstelling. Basis van de voorstelling is de Cubaanse danzon: een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. "De danzon is het uitgangspunt", vertelt Kurvers. "Daar beginnen we mee, maar tijdens de lessen ga ik met de deelnemers in gesprek. Wat is hun achtergrond, van welke muziek houden ze? Daar laat ik me door inspireren. Daardoor ontstaat er voor elke groep een nieuwe voorstelling".

De eindvoorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon is op zondag 9 februari in de Podiumzaal van De Blauwe Kei. Kijk voor alle info over het project of voor het reserveren van kaarten voor de voorstelling op www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant