Afbeelding
VIDEO

Lapa Loca met 'Aretha plays the Blues'

Algemeen 418 keer gelezen

VEGHEL | De Bossche formatie Lapa Loca treedt zondag 27 oktober om 15.00 uur op in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. De vorig jaar overleden souldiva Aretha Franklin was zeer veelzijdig, maar haar meest pure kant wil Lapa Loca graag belichten. Ze zijn gefascineerd door haar geluid en mixen het vervolgens met hun eigen sound.

Lapa Loca is nog maar net begonnen in 'de scene', maar het zijn vier mensen die al jarenlang hun hart en liefde voor muziek volgen.

Zangeres Linda Kessels heeft vanaf het begin van haar carrière affiniteit met het bijzondere geluid en de boodschap van Aretha Franklin. Ondanks het feit dat haar eigen sound en looks niet hetzelfde zijn, heeft ze wel haar hart verloren aan de zangstijl en onderzoekt ze al jaren haar eigen versie hierin. "De sound en soul van Aretha's stem heeft me geholpen mijn eigen geluid te vinden, moed te tonen en mooie dingen te zien in het leven. Ze heeft ons iets heel moois achtergelaten", aldus Linda.

In 2010 werd Aretha Franklin door het toonaangevende Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot beste zanger(es) aller tijden. Verwacht zondag geen blazers, strijkers of achtergrondzangeressen, maar de rauwe, strakke, groovy sound van Lapa Loca aangevuld met de scheurende sax van Harrie Damen en het gitaarwerk van Fritz Appel. Linda: "Kom met ons mee de parels uit deze muziek beleven en voortzetten!"

De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is altijd welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant