Het MeierWijStad op het Hobijplein tijdens Fabriek Magnifique 2018.
Het MeierWijStad op het Hobijplein tijdens Fabriek Magnifique 2018. Foto: Leo Adank

Meld je aan en vind publiek tijdens Fabriek Magnifique

Kunst en cultuur 666 keer gelezen

VEGHEL | Een spetterend feest van, voor en door iedereen in heel Meierijstad. Dat is Fabriek Magnifique, het festival dat in 2020 voor de negende keer Veghel tot een cultureel kookpunt brengt. Een feest dat professionals op hetzelfde podium zet als getalenteerde amateurs en bijzondere projecten tot werkelijkheid brengt. Iedereen die zijn of haar talent wil laten zien tijdens Fabriek Magnifique 2020 kan zich aanmelden.

Fabriek Magnifique is een festival dat niet alleen voor maar ook met het publiek gemaakt wordt. Iedereen kan via de open inschrijving tot 31 december een idee of act aanleveren. Daarnaast wordt een aantal artiesten en kunstenaars gecontracteerd. Deze combinatie maakt het tot een spetterend en verrassend festival. Toegankelijke optredens voor een groot publiek gaan hand in hand met kleine, speciale events. Het festival tovert onder andere het Julianapark, de Markt en de Noordkade in Veghel om tot bruisende area's met meerdere podia. Of je nu iets wil doen met beeldende kunst, theater, dans, muziek, literatuur, volkskunst of architectuur: alles kan. Het festival betaalt geen gage, maar geeft je een bijzondere ervaring en een groots publiek. In 2018 bezochten zo'n 75.000 mensen het festival.

Gevraagd: ideeën
"Fabriek Magnifique is veel meer dan een muziek- of theaterfestival", vertelt artistiek leider Jan van Hoof. "Alle kunstvormen komen aan bod, van beeldende kunst tot straattheater en van klassiek tot snoeiharde rock en singer-songwriters." Daarnaast zijn er elk jaar bijzondere projecten van inwoners en bedrijven. "In 2018 kozen bewoners bij MeierWijstad van Carin Simons een stuk van Meierijstad en maakten hier een kunstwerk van met als onderwerp hun eigen passie." Het resultaat was een grootse puzzel op het Vaticaan waar mensen elkaar omheen ontmoetten. Een idee kan volgens Jan van alles zijn. "Iets dat verwondert, dat mensen samenbrengt en op een andere manier ergens naar laat kijken." Het programmateam bespreekt alle ideeën. In januari worden de inschrijvingen op een rij gezet en in maart wordt de voorlopige programmering bekendgemaakt.

Negende editie
Fabriek Magnifique wil verleiden, terugdeinzen en verwonderen. Stilte of juist uit je dak gaan. Alles tegelijk. Jong, oud, vriendenclub of gezin, iedereen is welkom. Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juli 2020 luidt FM alweer voor de negende keer bruisend de zomervakantie in.
Heb jij een band, een act of een idee voor een project en wil je volgend jaar 10, 11 of 12 juli applaus ontvangen van een groot publiek? Meld je dan nu aan via fabriekmagnifique.nl. De aanmeldsite is geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant