Eindelijk weer drie punten voor Geel-Zwart

Sport 642 keer gelezen

VEGHEL | HCAS Dames 1 kwam afgelopen zondag op bezoek bij Geel-Zwart Dames 1. De dames uit Asten stonden een plekje hoger op de ranglijst, voor de Veghelse hockeysters een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting met de teams erboven te behouden. Dat gebeurde. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen.

De Veghelse hockeysters begonnen erg scherp aan de wedstrijd en waren direct heer en meester. Vanaf minuut één creëerde Geel-Zwart kansen en HCAS had helemaal niks te vertellen. Er werd al vroeg gescoord door Geel-Zwart alleen deze goal werd afgekeurd. De Veghelse dames bleven doorgaan en speelden goed en fel, corners werden behaald en via een mooi uitgevoerde variant scoorde Julie van Roosmalen de dikverdiende 1-0.
Geel-Zwart bleef de bovenliggende partij en in het tweede kwart was het wachten op de 2-0. Het was Inge van Kessel die de score na een hele mooie aanval, gestart vanuit achterin via máár drie prachtige passes, verdubbelde.

Goede wedstrijd
Na de rust wist HCAS toch iets terug te doen en via een tip-in werd de 2-1 gescoord. De thuisploeg raakte niet in paniek en bleef goed hockeyen. Het was weer uitblinkster Inge die doel trof en de stand op 3-1 bracht. Geel-Zwart 1 kreeg daarna verschillende kansen om de score uit te breiden, maar gescoord werd er niet.
In het vierde kwart kwamen de hockeysters uit Asten nog met een slotoffensief, maar Geel-Zwart hiel knap stand. Een hartstikke goede wedstrijd werd winnend afgesloten door de dames uit Veghel. Eindelijk mogen ze weer drie punten bijschrijven aan het puntentotaal. Zondag speelt Geel-Zwart Dames 1, na de overwinning van afgelopen zondag gestegen naar plek negen op de ranglijst, uit tegen de nummer elf Geldrop.