Afbeelding
Foto: Stefan Osnabrug

HaengJik Kim miraculeuze winnaar World Cup in Veghel

Sport 358 keer gelezen

VEGHEL | De 27-jarige Koreaan HaengJik Kim heeft zaterdag in Veghel de derde World Cup in zijn carrière gewonnen. De voormalige viervoudige wereldkampioen bij de junioren versloeg in de finale voor volle tribunes de Turk Lütfi Cenet na een miraculeuze comeback met 40-35 in 21 beurten.

De overwinning, nadat hij met 21-1 achter stond na drie beurten, is nog spectaculairder omdat Kim zijn eerste twee partijen van het toernooi verloor en terugkwam uit een geslagen positie. Lütfi Cenet speelde zijn eerste World Cup finale, maakte een droomstart maar verloor de controle over de partij in de tweede helft na een voorsprong halfweg met 21-1 in drie beurten. HaengJik Kim won zijn eerste twee World Cups in 2017, was vorig jaar minder succesvol, maar is met zijn zege in Veghel terug als een van de smaakmakers van het circuit. De Koreaan klom met zijn overwinning naar de derde plaats op de wereldranglijst, Lütfi Cenet wordt veertiende.

Media-aandacht
De World Cup in Veghel werd gekenmerkt door een overweldigende publieke belangstelling en een grote media-aandacht. De organisatie maakte drie dagen van tevoren al een 'uitverkocht huis' bekend voor de slotdagen. Aandacht van de Nederlandse sportzender Ziggo Sport, die drie dagen uitzendingen verzorgde was ongekend. Met als hoogtepunten een live-uitzending van liefst zeven uur lang op de openingsdag en op de tweede dag live uitgezonden het bijna-wereldrecord-hoogste-serie van Jaspers, gevolgd door in de volgende partij zijn dramatische uitschakeling.

De 27-jarige Koreaan HaengJik Kim heeft zaterdag in Veghel de derde World Cup in zijn carrière gewonnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant