Afbeelding

Ledenvergadering Blauw Geel'38 met veel jubilarissen

Sport 684 keer gelezen

VEGHEL | Het is traditie en elke club heeft het wel: de algemene ledenvergadering van de voetbalclub. Tijden dat dit soort tradities volle zalen trokken zijn voorgoed passé. Neemt niet weg dat het een verplichting is van de club en zoals maandagavond zeker niet minder gezellig. Een vergadering in een rustige sfeer met weetjes en datjes van de club en het voorlezen van de notulen van vorig seizoen. Ondersteunt door een monitor op groot scherm was het een vergadering getoetst aan de algoritmes en soundbites van deze tijd.

Door: Peter Kuijpers.

Wellicht dat sommigen de dampende discussies missen op dit soort bijeenkomsten. Of de op het laatste moment ingebrachte bestuursleden die een uur voor de vergadering aangeleverd moesten worden. Die stormachtige tijden zijn gelukkig voorbij en namen zeven heren plaats achter de tafel maandagavond Heren die veel vrijetijd souperen aan hun voetbalclub Blauw Geel'38. Voorzitter heette alle aanwezigen welkom in het bijzonder de jubilarissen. Nippend aan de koffie of thee met de eveneens traditionele schijf cake.

Verkiesbaar
De Blauw Geel'38 voorzitter nam het afgelopen jaar door van de club. Er werd vooraf een moment van stilte gevraagd wegens het overlijden, eerder dit jaar, van oud-voorzitter Bert Grim(†). Verder wist de voorzitter te melden dat er op 15 december een nieuwe ALV is gepland. Edwin: "Dit is het gevolg van een statutenwijziging opgelegd door de KNVB en verplicht dan dat dit in een algemene leden vergadering aan de leden wordt voorgelegd. De tijd ontbrak om dit nog in de huidige vergadering te doen." Edwin van den Boom en Jeroen Minneboo traden af en waren weer verkiesbaar. Edwin: "U zal wel denken die zitten er pas en dat klopt. Maar dit is ingekort en op een periode van twee jaar gezet om niet te worden geconfronteerd dat er plots vier of vijf mensen aftreden." Beide werden direct herkozen.

Toon van der Aa
De contributie inning wordt gewijzigd en de ledenadministratie gaat in Sportlink gebeuren een programma van de KNVB wat verder werd toegelicht door Rob Wagemakers. Onder andere het stoppen van Peter van Ravenstein is hier een van de redenen van. Het wedstrijdsecretariaat wordt een gewijzigde samenstelling en zal door meerdere personen worden ingevuld gezien de omvang van die taak. "Kun je nagaan wat Toon van der Aa die het alleen deed voor deze club betekend heeft", wist voorzitter Edwin toe te voegen.
Joost Vlassak nam op een leuke manier het jaarverslag door waar hij in het bijzonder wat karakteristieke dingen van de club naar voren haalden. Tevens werd de kascommissie, die de penningmeester jaarlijks controleert, opnieuw ingesteld waar overigens nog twee nieuwe leden bij moeten komen.

Kwaliteiten
Als laatste punt voor de rondvraag was er de huldiging van de Jubilarissen. Toon Ganzewinkel, Toon van Houtum en Leon Biezenmans zijn zestig jaar lid van de club. Harrie Constant, Hans Vermeulen, Hans van Geffen, Wilco Laurijssen, Piet de Schouwer en Henk van der Voort bleven de club 50 jaar trouw. Joost Vlassak, Antoine van der Cammen, en Hans Vermeulen tikte 40 jaar lidmaatschap af. Allen werden met of zonder echtgenote voorzien van bloemen en klapzoenen. En allemaal werden ze door de voorzitter uitgelicht wat hun specifieke kwaliteiten waren met betrekking tot de club. Tot slot de rondvraag waar Pierre van Wanrooij vroeg de post bijzondere kosten te specificeren en Peter Bijvelds zich afvroeg of het tellen van het aantal dienstjaren bij de club een aaneengesloten dienstverband moest zijn. De vergadering werd besloten met het rondje van het bestuur.


Leo, Toon en Toon zestig jaar lid van Blauw Geel'38

Leo Biezemans, Toon van Houtum en Toon Ganzewinkel werden tijdens de jaarvergadering gehuldigd als zestigjarig lid van voetbalclub Blauw Geel'38. Toevallig alle drie uit hetzelfde succesvolle jeugdelftal. Begin 1970 begonnen met voetbal bij Blauw Geel'38 op twaalfjarige leeftijd. Toon Ganzewinkel: "Luister wij woonden op de Leest daar mocht je voor je twaalfde niet de weg over. Zelf heb ik jaren met genoegen in het eerste team gespeeld. Wij waren niet een echte actieve voetbalfamilie we hadden wel de betrokkenheid. Alleen onze Jan heeft nog ooit het tweede team gehaald. Leon herinnert zich de fietstocht door de Eifel met leider Sjaak van de Laar. Toon van Houten was ook een vaste basisspeler in het eerste team. Stond net als Toon G. bekend als 'harde voetballer.' Hij herinnert zich nog het woensdagmiddag voetbal dat door de Broeders op de velden van Jas van Zutphen aan de Udenseweg. Drie voetballers uit het zelfde team waar Leo nog een hondstrouwe supporter is en Toon G op diverse fronten nog actie is bij de Veghelse club.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant