Marco Bons heeft als voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie de eer om de nieuwe prins te vragen.
Marco Bons heeft als voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie de eer om de nieuwe prins te vragen.

Wie o wie wordt het?: 'We krijgen een soepele Prins Carnaval'

Carnaval 2.255 keer gelezen

VEGHEL | Wie wordt de nieuwe Prins Carnaval van Kuussegat? Het is al jaren het best bewaarde geheim van Veghel. Marco Bons heeft als voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie de taak om de nieuwe prins te vragen. "We krijgen dit jaar een soepele prins", aldus Marco.

Marco heeft de eer om de prins officieel te vragen. Immer een bijzondere gebeurtenis. "Hij viel bijna van zijn stoel van ongeloof. De nieuwe prins is heel trots dat hij gekozen is. Als voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie hoop je op zo'n reactie." Helemaal onverwacht was die reactie overigens niet. "De nieuwe prins staat bekend als een vrolijk iemand met vrijwel altijd een glimlach op zijn gezicht. Het is echt een leuke en spontane vent."

Er zijn een aantal dingen al gelekt. Zo heeft de prins toegezegd om samen met zijn gevolg acte de présence te geven op de beruchte Nieuwjaarsborrel van Blauw Geel. Daarnaast houdt hij ook van Geel-Zwart. De nieuwe heerser van Kuussegat heeft dus affiniteit met sport. "Absoluut", beaamt Marco. "Maar de link met beide sportverenigingen kan natuurlijk ook via zijn kinderen of vrouw komen. Hij houdt overigens van chocolademoose (dit is geen typefout… red.)", glimlacht Marco mysterieus.


De Prins Carnaval van Kuussegat wordt gekozen door de Prinsenkeuzecommissie. Daarin zit naar Marco, de aftredende Prins Han Versantvoort, de secretaris van de Veghelse carnavalsvereniging Yvonne Wierenga en de voorzitter van de OPA's Leo Rijkers.


'Groot Kuussehart'
De nieuwe prins heeft volgens de voorzitter van de Prinsenkeuzecommissie een 'groot Kuussehart'. "Hij doet veel voor Veghel en is op zijn eigen manier heel actief. Ik vind het geweldig dat hij het is geworden." Daarnaast is het iemand die alles graag op tijd af heeft. "Het is een fanatiek trio. Zo hebben de kapellen niet lang hoeven wachten op het Prinsenlied. Ze leven naar het moment toe en kunnen het maar moeilijk voor zich houden." Vrijdag is het eindelijk zover. Rond de klok van 20.30 uur wordt de prins samen met zijn adjudanten onthuld. Het wordt ongetwijfeld weer een spectaculaire opkomst. "Veghel maakt dan voor het eerst kennis met het zestal." Er zit dus geen vrijgezel tussen.

Geheim
Op donderdag wordt het nieuwe Boerenbruidspaar onthuld en op zaterdag de Verdienstelijk Veghelaar. Die laatste gaat een bijzondere avond tegemoet. "Voor het eerst is hij of zij niet op de hoogte. Als alles goed gaat, is het een complete verrassing." Voor de Kuussegatters wordt het een spannende onthulling. "We hopen dat het geheim blijft. De Verdienstelijk Veghelaar van komend carnavalsjaar is iemand die niet graag in the picture staat, maar daar komt hij of zij nu niet onderuit."


Hofzittingen = garantie voor feest.

Geruchtenstroom
Het beloven drie spannende Hofzittingen te worden. De geruchtenstroom zal nu echt losbarsten. Marco geniet daar ieder jaar van. "Ik vind dat geweldig en het hoort er ook bij. Ieder jaar passeren de gebruikelijke namen de revue, maar ook mannen die veel minder voor de hand liggen." De prins kan dus niet wachten om het bekend te maken, waarom doet Marco dat niet vast voor hem? "Haha, nee het blijft geheim. Ik wil nog wel een laatste hint geven. We hebben dit jaar een soepele prins en als afsluiting laat je door mij niet in de tuin leiden", besluit hij cryptisch.

Voor donderdag en vrijdag zijn nog kaartjes te krijgen. Check de website van de Kuussegatters: www.kuussegatters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant