Afbeelding

Fellows & Friends moet gloednieuwe zonnewering alweer verwijderen

Centrum 5.118 keer gelezen

VEGHEL | Bij Fellows & Friends op de Markt in Veghel kunnen bezoekers sinds kort genieten van een stijlvolle en gloednieuwe zonnewering. Maar als het aan de gemeente Meierijstad ligt, niet voor lang. "Hopelijk hebben jullie genoten van onze nieuwe zonnewering. Helaas moeten we deze zonnewering, waar je normaal gesproken geen vergunning voor nodig hebt, alweer verwijderen van de Gemeente Meierijstad", aldus een verbaasde en teleurgestelde Jaap van Herwaarden, de uitbater van het Veghelse café.

Jaap laat weten dan de zonnewering weg moet vanwege de drie palen, die met de weersomstandigheden van tegenwoordig nodig zijn voor de veiligheid van de gasten. Jaap: "De gemeente ziet het als een bouwwerk en dat is het in hun ogen illegaal. Daarnaast ziet Welstand liever geen schuin aflopende zonnewering en mag deze ook niet van aluminium of ander metaal zijn. Hoe dan?", aldus een radeloze café-eigenaar.

Investeren
Jaap snapt er niks van, net als heel veel andere Veghelaren gezien de reacties onder zijn Facebookbericht, waar ook mede-ondernemers hun ongenoegen uiten. "Je zou zeggen dat de gemeente blij is met kleine ondernemers die investeren in hun zaak en dus in het centrum", besluit Jaap.

Bezoekers van Fellows & Friends zijn diep teleurgesteld. "Tuurlijk dit kan er ook wel weer bij. Gemeente Meijerijstad waar the fuck zijn jullie toch mee bezig. Bekrompen bureaucratie die er juist voor zorgt dat alles leeg komt te staan in Veghel centrum", schrijft iemand. Verder zijn er een hoop mensen vooral boos en verbaasd. Ze vinden dat ondernemerschap moet worden toegejuicht. "Wanneer gaan we met onze trekkers naar het Stadhuisplein?! #wijsteunendeondernemers", grapt iemand anders. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant