Tim Waterink (L) scoorde de 0-1 in Veghel voor zijn team
Tim Waterink (L) scoorde de 0-1 in Veghel voor zijn team Foto: Jeroen Engelen

O.S.S.'20 klaagt niet met 0-1 winst in Veghel

Voetbal 734 keer gelezen

De kampioenskandidaat uit Oss won met 0-1 bij Blauw Geel'38/Jumbo. Na een half uur spelen in een fase waar juist de Veghelaren domineerde, lobde Tim Waterink met een bekeken de lob de bal over de uitlopende keeper Ralph Vos. Dat dit later de eindstand zou zijn geloofde niemand op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel. Toch stond die stand na 90 minuten nog op het score bord ondanks dat Martijn van Kessel de Osse lat en paal teisterde. Rob van Sonsbeek scoorde nog wel, maar deed dat in buitenspel positie en keurde de prima leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque de treffer af.

Door Peter Kuijpers

O.S.S.'20 begon in Veghel zonder Tom Pijnenburg (werk) en Bob van Lith (blessure). Trainer Niels van Casteren had geen blessures en kon volledig aantreden tegen zijn voormalige vereniging. De teams begonnen gelijkwaardig op het Prins Willem Alexander Sportpark, maar na tien minuten nam Blauw Geel'38 de bekende touwtjes in handen. In de 13e minuut sprongen de Veghelse getrouwen op. Een vrije trap van Martijn van Kessel, na een overtreding van Bram Eltink op Joey Hellstern, kwam via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Kort hierna kwam aanvaller Koen van der Zanden vrij in het keepersgebied maar zijn inzet was een (te) makkelijke prooi voor keeper Rick van der Leest.

Buitenspel
De eerste kans voor O.S.S.'20 kwam in de 20e minuut wanneer Brain Campman de bal op de deklat poeierde. Blauw Geel'38 bleef drukken en bezoekers uit Oss moesten in de verdedigende modus. De 0-1 kwam dan ook onverwachts en uit het niets vallen. Een aanval over rechts kwam plots bij Tim Waterink die schuin de zestien op keeper Ralph Vos af kon lopen. De aanvaller koos voor de lob die hij succesvol over Vos in het verlaten doel boog 1-0. Blauw Geel'38  was even van slag en had geluk dat het eigendoelpunt van Blauw Geel'38, alsnog werd beroerd door Rob van Sonsbeek en de treffer wegens buitenspel werd geannuleerd. Opvallend was het dat Joey Hellstern, toch als aanvaller geposteerd, veel verdedigend werk moest verrichten waar hij amper aan aanvallen toe kwam.

MateriaalmanHarry Constant vijftig jaar lid van Blauw Geel'38 (Foto's Gerard Beekmans)

Afgeketst
Na rust bleef Joep van Engelen achter in de kleedkamer en in zijn plek kwam Max Verkuijl. Kort hierna wisselde Van Casteren de aangeslagen Joey Hellstern in die de tik die hij tegen zijn bovenbeen kreeg van Eltink verder spelen verhinderde. Martijn van Kessel ontpopte zich als de beste man van het veld. Eerst dwong de jongeling Van der Leest tot het uiterste op zijn inzet, zes minuten later pegelde hij de bal op de Osse deklat. De ruimtes werden groter waar Verbakel kwam voor Mark Dobbelsteen. Als Verbakel in het veld komt gebeurd er altijd wel wat. Nu zag hij zijn schot binnen de zestien via een Oss been afgeketst. O.S.S.'20 bleef de aandacht vragen in de omschakeling, maar het kruit was verschoten in het team van trainer Betran Kreekels. Wel was er winst. Verdiend of niet verdiend zijn team tikte drie punten af in Veghel. De trainer van Oss wilde nog wel even kwijt dat hij Sander Egmond de beste diepgaande middenvelder vindt van de Derde Divisie. (luister zijn interview)

Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Zain Moghal, Mark Dobbelsteen (64. Danny Verbakel), Joey Hellstern (50. Ben van den Nieuwenhof), Sander Egmond, Niels Wouters (75. Mustafa Guler), Tom Dekkers, Koen van der Zanden, Martijn van Kessel, Tim Rerimassie.

O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande, Bram Eltink, Joep Engelen (46. Max Verkuijl), Bob Zonnenberg, Tony de Groot, Jos Peltzer (69. Joep van der Velden), Brain Campman, Tim Waterink, Rob van Sonsbeek.