Reminder combineert American Roots Music en progressieve bluegrass tot hun eigen 'Reminder sound'.
Reminder combineert American Roots Music en progressieve bluegrass tot hun eigen 'Reminder sound'.

Reminder maakt bluegrass met een flinke dosis energie

Algemeen 1.092 keer gelezen

VEGHEL | Op het podium van Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel staat op zondag 10 november om 15.00 uur de band Reminder. Een band van nu met de sound van toen. Reminder brengt de Amerikaanse folklore tot leven met een repertoire aan eigen nummers en een flinke dosis energie. De toegang tot het optreden is gratis.

Reminder combineert American Roots Music en progressieve bluegrass tot hun eigen 'Reminder sound'. Dat betekent een eigentijdse vierpersoons stringband met viool, mandoline, banjo, gitaar en contrabas, uitdagende zang en drums are not allowed.

Bluegrassband Reminder speelt meer onder meer nummers van hun EP Rhymes & Riddles. De leden van de band, Jelle Snelders, Jop Moeskops, Koen Bos en Rob van Bommel, laten weten het lastig te vinden om hun eigen stijl te omschrijven. "Ons eigen werk is geïnspireerd door de band Old Crow Medicine Show en artiesten als Earl Scruggs en Pokey LaFarge. We houden met name van de bluegrass up-tempo nummers."

Heimwee naar het thuisland
Bluegrass is een Amerikaanse muziekstijl waarvan de naam voor het eerst werd gebruikt aan het eind van de jaren 50. Het is een voortzetting van de oude stringbandmuziek, die zowel in de Europese als Afro-Amerikaanse tradities zijn wortels heeft. Het was de muziek van immigranten in de bergstreken van het oosten van Amerika. Het is muziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang van bluegrass.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant