Afbeelding

Hans van den Broek wint VanHijfteBokaal

Sport 414 keer gelezen

VEGHEL | Onder ideale weers- en terreinomstandigheden heeft de menafdeling van Paardensportvereniging Sint Lambertus Veghel de vaardigheidsproef verreden om te strijden voor de VanHijfteBokaal.

Een vaardigheidsproef bestaat uit een 23 tal hindernissen die bestaat uit pionnen waar ballen op liggen die op iets meer als de spoorbreedte van de menkarren staan. De menner moet met paard en kar erdoorheen rijden. Elke menner verreed tweemaal de proef. De beste van de eerste wedstrijd kwam in de tweede wedstrijd als laatste in de ring. Naar mate de wedstrijd volgde werd de spanning alsmaar groter. 

In de eerste manche waren Roland van Asperen en Hans van den Broek foutloos, maar Roland overschreed de toegestane tijd en Kelly Zuidema liet een balletje vallen binnen de tijd.

In de tweede manche liet Roland een balletje vallen binnen de tijd en reed Kelly een foutloze rit beide binnen de tijd. Als laatste kwam Hans aan de beurt. Wanneer hij zijn zenuwen in bedwang kon houden door een foutloze rit binnen de tijd te rijden dan was de kampioen bekend. Een prachtige rit zonder fouten volgde en dus won Hans de VanHijfteBokaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant