Afbeelding

Natuurtheater De Kersouwe wint Epidaurus-prijs

Algemeen 435 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Natuurtheater de Kersouwe uit Heeswijk-Dinther is afgelopen weekend verkozen tot meest innovatieve openluchttheater van Nederland en won daarmee de Epidaurus-prijs. De uitreiking van deze verkiezing vond plaats tijdens de Jaardag van Openluchttheaters.nl, de Vereniging van Nederlandse Openluchttheaters.

De Kersouwe won deze felbegeerde Epidaurus-prijs met de wijze waarop het theater dit seizoen is overgestapt op het gebruik van herbruikbare glazen. Met deze innovatie liet De Kersouwe de andere genomineerden Openluchttheater Cabrio uit Soest en Bostheater Ommen achter zich.

Statiegeld
Dit seizoen is het natuurtheater gestart met het gebruik van recyclebare bekers bij activiteiten. Er is voor gekozen om geen statiegeld te heffen op bekers, maar uit te gaan van vertrouwen bij bezoekers dat de bekers gewoon netjes worden terug gebracht. En die insteek is geslaagd. Na afloop van de voorstelling nemen bezoekers de bekers mee terug naar de bar of laten ze ze achter in de bakken achter bij de tribune. Na een succesvolle introductie dit jaar worden de herbruikbare bekers in 2020 - als het theater 75 jaar bestaat - bij alle voorstellingen gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant