Na online aanmelding ontvangen de ouders/verzorgers meteen een mail over het lokaal waarin zij verwacht worden.
Na online aanmelding ontvangen de ouders/verzorgers meteen een mail over het lokaal waarin zij verwacht worden.

Voorlichting over voortgezet onderwijs in Veghel

Onderwijs 806 keer gelezen

VEGHEL | Voor de kinderen die nu in groep 8 zitten, komt het einde van de basisschoolperiode snel naderbij. Begin maart moeten ouders/verzorgers hun zoon of dochter aanmelden voor het vervolgonderwijs. Maar welk type school past het best bij het niveau en het karakter van hun kind? Ouders/verzorgers kunnen binnenkort kennismaken met de verschillende vormen van voortgezet onderwijs in Veghel. Het Fioretti College en het Zwijsen College organiseren eind november voorlichtingsavonden op beide scholen.

De voorlichtingsavonden op het Fioretti College (Muntelaar 4 in Veghel) zijn op maandag 18 en donderdag 21 november en zijn alleen bedoeld voor ouders/verzorgers. Alle leerlingen worden namelijk in januari uitgenodigd om actief mee te doen tijdens de Fioretti Doedagen. Het programma is op beide avonden als volgt: Van 18.30 uur tot 19.15 uur voorlichting over praktijkonderwijs (PrO). Dit schooltype is bedoeld voor leerlingen die de lesstof van het vmbo te moeilijk vinden. Van 19.30 uur tot 20.30 uur vindt de voorlichting plaats over vmbo (mavo, kaderberoepsgerichte en basisberoepsgerichte leerweg). Aanmelden kan via www.voveghel.nl tot en met vrijdag 15 november.

Zwijsen College
De avonden op het Zwijsen College (PWA Sportpark 15 in Veghel) zijn op maandag 25 en donderdag 28 november. Tijdens de voorlichting kunnen de groep 8 kinderen deelnemen aan een leuke workshop. Natuurlijk worden alle leerlingen in januari ook weer uitgenodigd om actief mee te doen tijdens de open lesmiddagen. Het programma duurt op beide avonden van 19.00 uur tot 20.00 uur. Ouders/verzorgers kunnen kiezen uit de volgende opties: havo (havo-mavo & havo-vwo) of vwo (havo-vwo & vwo+). Aanmelden kan via www.voveghel.nl tot en met vrijdag 22 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant