Afbeelding
VIDEO

OBK viert zestig jaar slagwerkgroep

Algemeen 685 keer gelezen

ERP | Slagwerkgroep OBK bestaat in 2019 60 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseert Muziekvereniging OBK uit Erp op vrijdagavond 29 november een slagwerk evenement met vier slagwerk optredens. Naast de jeugdslagwerkgroep en slagwerkgroep van OBK treden ook reünie-act Opgetrommeld en Escala Percussion op.

Zestig jaar aan geschiedenis, zestig jaar aan slagwerkers (het zijn er meer dan 150!) en vooral, zestig jaar aan muziek. In deze zestig jaar is er veel gebeurd. Acht 'oud-leden' zijn weer bij elkaar gekomen en hebben de act 'Opgetrommeld' in elkaar gezet, bestaande uit een mix van oude en nieuwe nummers. Ook de jeugdleden van de jeugdslagwerkgroep laten horen wat ze in hun mars hebben en horen dat de jeugd de toekomst heeft.

Het blijft niet alleen bij Erps talent. De oud-slagwerker en dirigent van de jeugdslagwerkgroep, Jop Schellekens, vormt samen met drie andere muzikale toptalenten de percussiegroep Escala waarmee ze door het hele land toeren. De mannen van Escala zetten een show neer waarbij gebruik gemaakt wordt van melodisch slagwerk, synthesizer, drums en malletKAT. Recent brachten ze hun nieuwste single Transition uit.

Uiteraard laat ook de jubilerende slagwerkgroep zien wat 60 jaar slagwerk bij OBK betekent. Dit doen ze uiteraard samen met hun dirigent Henk Schellekens, al meer dan 33 jaar de dirigent.

Dit slagwerk evenement vindt plaats op vrijdagavond 29 november in Ter Aa in Erp. De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer info via: www.harmonieobk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant