Afbeelding

De 'Zwerfafvalpakkers' in het zonnetje gezet

Algemeen 960 keer gelezen

VEGHEL | Meierijstad zet zich in om de openbare ruimte schoon te houden en de schoonbeleving te verbeteren. Hierbij krijgt de gemeente onder andere hulp van vele vrijwilligers, de zogenaamde ZAP'ers. De afkorting ZAP'er staat voor Zwerfafvalpakker. Afgelopen vrijdagmiddag heeft de gemeente speciaal voor deze vrijwilligers een informele samenkomst georganiseerd.

Onder het genot van koffie met gebak werden de vrijwilligers ontvangen op de gemeentewerf in Schijndel. Wethouder Harry van Rooijen sprak de groep toe en bedankt hen voor hun geweldige inzet. "Het is mooi om te zien dat tijdens de middag de vrijwilligers hun 'zwerfafval' kennis en belevingen delen met elkaar. Wij kunnen terugkijken op een hele geslaagde middag, waarbij we veel nuttige ideeën hebben mogen ontvangen van onze geweldige ZAP'pers", aldus de wethouder. Voor de ZAP'ers stond er een excursie naar de waterzuiveringsinstallatie van Waterschap Aa en Maas in Heeswijk-Dinther op het programma. Tijdens deze excursie werd al snel duidelijk dat naast de rioolzuivering er ook veel zwerfafval uit het water wordt gefilterd. De leerzame excursie liet zien dat de waterzuivering een uitermate complex en gevoelig proces is voordat het water weer schoon terugkomt in de natuur. Na deze excursie kregen de ZAP'pers nog een leuke attentie in de vorm van een bidon van gerecycled plastic, een afval kwartet en een stoffen boodschappentas.

Vrijwilligers die zich aanmelden, kunnen gebruik maken van materialen zoals een afvalknijper, afvalzakringen en afvalzakken. Tevens kunnen de vrijwilligers zwerfafval kosteloos aanbieden bij een van de drie milieustraten. Op dit moment zijn er 95 vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Aanmelden kan bij Lemmia Laaroussi via mail: llaaroussi@meierijstad.nl of via: 0413- 381 249.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant