De Boxtelse Cantorij
De Boxtelse Cantorij

Boxtelse Cantorij bestaat vijftig jaar en geeft jubileumconcert

Algemeen 1.056 keer gelezen

VEGHEL | De Boxtelse Cantorij geeft op zaterdag 16 november in de Lambertuskerk in Veghel een jubileumconcert. De aanvang is 20.00 uur en de entree bedraagt 15 euro. De begeleiding is in handen van de vaste organist Gerard Habraken, maar voor deze speciale gelegenheid verleent de beroemde sopraan Emma Kirkby haar medewerking.

De Boxtelse Cantorij bestaat 50 jaar. Het klein koortje groeide al snel uit tot een kamerkoor dat zich ging specialiseren in klassieke koormuziek met het accent op polyfonie uit de Renaissance. Momenteel is het een streekkoor met een aantal leden uit Veghel. Het koor staat onder leiding van Wil Barten.
Het programma van dit Jubileumconcert bevat veel muziek, die de Cantorij in haar lange bestaan heeft uitgevoerd. Omdat het koor al vrijwel vanaf het begin zich gespecialiseerd heeft in polyfonie uit de 16de eeuw en Engelse Kerkmuziek zal dit een belangrijk onderdeel vormen van dit concert. Emma Kirkby is een wereldster van formaat op het terrein van Renaissance- en Barokmuziek. Dat zo'n beroemdheid van Londen naar Veghel afreist om met de Cantorij het jubileum luister bij te zetten is natuurlijk een grote eer voor het koor. Naast enkele werken voor solo-sopraan treedt ze ook samen met de Cantorij op. Zo klinkt op haar verzoek onder andere het bekende 'Laudate Dominum' van Mozart voor solo-sopraan en koor.

Kaartjes voor zijn te verkrijgen door 15 euro per persoon over te maken naar: NL44INGB0754183637 ten name van W.A. Barten. Graag ook naam en telefoonnummer per mail doorgeven. Dan ligt er een programma klaar bij de ingang van de kerk. Meer informatie via: wbarten@upcmail.nl of 0493-315713.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant