Afbeelding
Foto: unknown

De Compagnie organiseert een passende expositie in Veghel

Kunst en cultuur 307 keer gelezen

VEGHEL | Kees van Leeuwen onderzoekt de interactie tussen objecten en ruimtes. De betonnen, door gebruik getekende wanden van de Wiebengasilo in het hart van het Noordkadecomplex gaan de dialoog aan met de door de kunstenaar geplaatste objecten: installaties, sculpturen en foto's. Voor wie de bijzondere ruimtes van de silo al eerder bezocht, zal de invulling van Kees van Leeuwen ongetwijfeld verrassend zijn, was je er nog nooit dan kan deze tentoonstelling een boeiend begin vormen.

Kees van Leeuwen keek naar zichzelf: besta ik vanwege de ander of ben ik het middelpunt en bestaat de wereld dankzij mij? "Het is een combinatie van beide", zegt Kees. "Ik ben het middelpunt van mijn eigen wereld, maar ik word beïnvloed door de mensen om me heen."
Kunstenaar Kees van Leeuwen ziet diezelfde relatie tussen een object en de ruimte waarin het zich bevindt. Daarbij zoekt hij liefst ruimtes waarin stilte, leegte en isolement de sfeer bepalen.
Eerder uitte deze fascinatie voor bijzondere ruimtes zich in een groot onderzoek naar de weinig bekende schaduw-realiteit van atoombunkers en schuilkelders gebouwd tussen 1950 en 1990.
Kees van Leeuwen is in 1986 in Badhoevedorp geboren. Hij doorliep de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam en deed Master Artistic Research aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

De expositie is te bezoeken tot en met 22 december. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 21.00 uur, zaterdag 12.00 uur tot en met 18.00 uur en zondag 14.00 uur tot 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant