Geel-Zwart Dames 1 niet opgewassen tegen Uden

Sport 1.146 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag nipt verloren van Uden Dames 1. Op eigen veld hoopte Geel-Zwart weer eens drie punten bij te mogen schrijven, maar daar stak Uden met een 1-2 overwinning een stokje voor.

Wedstrijden tussen Geel-Zwart en Uden worden vaak gekenmerkt door strijd, dat was zondag niet anders. Geel-Zwart domineerde in de beginfase en wist een aantal kansen en corners te creëren. Helaas voor de Veghelse dames zat het niet mee en zodoende bleef een doelpunt uit. De gasten gingen beter spelen en pakten in het tweede kwart de voorsprong na een goed uitgevoerde strafcornervariant.

Strafbal
Geel-Zwart Dames 1 bleef het spel maken en het was wachten op de gelijkmaker. In het tweede kwart kreeg Geel-Zwart een strafbal, door een mooie en snelle aanval kwam Inge van Kessel één op één met de keeper die vervolgens een opzettelijke overtreding maakte. Het buitenkansje werd echter gemist en daardoor gingen de Veghelse hockeysters met een 0-1 achterstand de rust in.
Tot overmaat van ramp verdubbelde Uden in het derde kwart de stand door weer een strafcorner het doel in te jagen. Opgeven deed Geel-Zwart Dames 1 niet en ze waren erop gebrand om in ieder geval één puntje te pakken. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen ze niet. Na een mooie aanval trof linksback Eva Boerdonk uit de rebound raak. Met nog vier minuten op de klok bleef Geel-Zwart druk uitvoeren, maar verder dan een paar kansen kwam de thuisploeg niet.

Pittig
Geheel ontevreden hoeven de Veghelse hockeysters niet te zijn. Ze speelde zeker niet onaardig, maar vergaten zich simpelweg te belonen. Komende zondag staat een pittige wedstrijd op het programma. Geel-Zwart Dames 1 gaat dan op bezoek bij de huidige nummer drie, Rosmalen Dames 1.