Ratten maken onderdeel uit van de (stads)natuur, woonomgeving en het grote buitengebied van Meierijstad.
Ratten maken onderdeel uit van de (stads)natuur, woonomgeving en het grote buitengebied van Meierijstad.

Meierijstad zet extra in op bestrijding ratten

Algemeen 2.046 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad gaat extra inzetten op de plaagdierenbestrijding. Afgelopen maanden zijn twee extra buitendienstmedewerkers van de gemeente opgeleid tot professioneel plaagdierbeheerser. Op die manier is er meer deskundigheid en capaciteit beschikbaar om in te zetten bij het opvolgen van meldingen. De intensivering is noodzakelijk door de toename van onder andere eikenprocessierupsen en ratten.

De gemeente is verantwoordelijk voor de bestrijding van plaagdieren in het openbaar gebied. Bewoners en bedrijven zijn op eigen terrein zelf verantwoordelijk voor het voorkomen en bestrijden van deze dieren. De verschillende verantwoordelijkheden maken het belangrijk dat inwoners, bedrijven en gemeente gezamenlijk optrekken in de bestrijding. Daarom is het belangrijk dat elke rat die gesignaleerd wordt, gemeld wordt.

Gratis app
Vanaf 1 januari 2020 kunnen inwoners weer rechtstreeks bij de gemeente Meierijstad melding doen als zij plaagdieren signaleren; zowel plaagdieren in openbaar gebied als op eigen terrein. Dat kan heel eenvoudig via de gratis app MijnGemeente (of website of telefonisch). Voorheen moesten inwoners alles melden bij het Kennis- en Adviescentrum Dierenplagen (KAD). "Het KAD blijft alleen nog in beeld als het landelijk expertisecentrum waarbij de gemeente nieuwe kennis en methodes kan betrekken. Voordeel voor inwoners is dat ze straks nog maar met een partij te maken hebben. De melding komt immers direct bij de buitendienst van de gemeente terecht en dat scheelt tijd", aldus de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant