Thijs van der Linden miste een penalty namens UDI'19.
Thijs van der Linden miste een penalty namens UDI'19. Foto: Kliksport
VIDEO

Gemiste penalty komt UDI'19 duur te staan

Voetbal 354 keer gelezen

UDI'19 heeft zondag opnieuw twee dure punten laten liggen. Tegen Silvolde creëerden de Udenaren wederom voldoende kansen om het verschil te maken, maar de brilstand bleef tot het eind op het scorebord in Uden. Vooral Thijs van der Linden zal een slecht gevoel overhouden aan het treffen, want hij schoot een penalty hoog over: 0-0. Een gelijkspel gaf de verhoudingen overigens goed weer.

Nooit eerder stonden UDI en Silvolde tegenover elkaar in competitieverband. Toch hadden de gasten zich goed voorbereid op wat hen te wachten stond op sportpark Parkzicht. De formatie van trainer Lodewijk de Kruif koesterde het balbezit, maar vond in de eerste 45 minuten maar mondjesmaat een bres in de hechte defensie van de Gelderse equipe. In de tweede helft slaagde UDI daar beter in, maar drie grote kansen waren niet aan de thuisploeg besteed. In kansrijke positie schoot Sam Wassenberg naast en Wietse van Lankveld zag een inzet geblokt. De allergrootste mogelijkheid was voor Thijs van der Linden (zie video). Hij schoot aan het begin van de tweede helft een penalty ongecontroleerd over.
In het laatste kwartier kreeg UDI nog bijna het deksel op de neus, want ook Silvolde werd enkele malen zeer gevaarlijk. Wout Blasman omspeelde UDI-doelman Michiel Merks, maar schoot vanuit een lastige hoek voorlangs. Daarna schoot Blasman op de lat en redde Merks op een kopbal van Mike van Aken. Zodoende bleef het 0-0. UDI'19 staat na het gelijkspel op een zesde plaats in de Hoofdklasse B.