WHV won de topper bij Elsendorp met 3-4 en meldt zich in de top.
WHV won de topper bij Elsendorp met 3-4 en meldt zich in de top.

5E: Ollandia aan kop en dichtbij periodetitel, WHV zegeviert in topper

Voetbal 1.104 keer gelezen

Ollandia heeft de koppositie in de vijfde klasse E gegrepen na een reguliere overwinning op VCO. Daarmee is het ook zo goed als zeker van de periodetitel, maar in theorie kan FC De Rakt ook nog langszij komen. De Udenaren kwamen vandaag niet in actie omdat het veld in De Rips werd afgekeurd. Elders was WHV te sterk voor Elsendorp. De formatie van trainer Martin Kaus staat nu op een uitstekende derde plaats. FC Uden en Boerdonk bleven steken gelijkspel, Odiliapeel won van Irene.

Vooraf werd stiekem gerekend op een flinke overwinning, maar uiteindelijk had Ollandia het nodige te stellen met VCO. Door doelpunten van Steven van Dijke (twee) en Stan de Beer werd de hekkensluiter wel gewoon verslagen: 3-1. Die zege was genoeg voor de koppositie, want Elsendorp ging thuis met 3-4 onderuit tegen een sterk spelend WHV. "Een echte thriller, spannend tot de laatste second en veel inzet aan beide kanten", aldus Kaus. Yorick van de Rakt (twee), Roel Lunenburg en Thijs Lunenburg scoorden voor WHV, dat na een paar seizoenen in de anonimiteit dit seizoen een woordje mee lijkt te gaan spreken.
FC Uden en Boerdonk speelden met 2-2 tegen elkaar gelijk. Odiliapeel won thuis van Irene. Wouter Smits maakte vlak voor rust de enige goal voor Odiliapeel, dat langzaamaan de weg naar boven lijkt te vinden. RKVV Keldonk was minimaal gelijkwaardig maar minder doortastend dan Nieuw Woensel en dus werd met 1-2 verloren. René van den Akker scoorde bij een 0-2 stand tegen voor de oranjehemden, die vooral bij de stand 0-1 enkele goede kansen op de gelijkmaker onbenut lieten.

Uitslagen vijfde klasse E:
Ollandia - VCO 3-1
Elsendorp - WHV 3-4
FC Uden - Boerdonk 2-2
Odiliapeel - Irene 1-0
RKVV Keldonk - Nieuw Woensel 1-2
Fiducia - FC De Rakt afgelast
Nederwetten - MVC 2-1

Stand:
1. Ollandia 7-19
2. Elsendorp 8-17
3. WHV 8-17
4. Nieuw Woensel 8-17
5. FC De Rakt 7-16
6. Boerdonk 8-14
7. FC Uden 8-12
8. Keldonk 7-9
9. MVC 5-5
10. Odiliapeel 7-6
11. Nederwetten 8-6
12. Fiducia 6-4
13. Irene 7-2
14. VCO 8-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant