HVCH - SC 't Zand. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: Doelpuntrijk gelijkspel HVCH: 'Vier tegengoals mag niet gebeuren', TOP zakt op ranglijst

Voetbal 337 keer gelezen

TOP is gezakt naar de achtste plek in de eerste klasse C. NEC was met 4-2 te sterk voor de Ossenaren. HVCH speelde in 1C met 4-4 gelijk tegen SC 't Zand. Om even aan te geven hoe spannend deze klasse is; het verschil tussen nummer drie NEC en nummer twaalf Nemelaer is vier punten.

De neutrale toeschouwers bij HVCH tegen SC 't Zand zagen ongetwijfeld een leuke wedstrijd. Het duel eindigde in 4-4, waarbij de eerste vier goals al in de eerste 25 minuten vielen. Stijn van den Hurk zette de Heeschenaren op voorsprong en na twee Tilburgse doelpunten was het Tim Kamp met de gelijkmaker. In de tweede helft waren het de gasten die op voorsprong kwamen, maar Willem Roefs en Stijn van den Hurk zorgden voor een Heesche voorsprong. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. "Dat we vier keer scoren is positief. Maar dat we vier goals tegen krijgen is waanzinnig, dat mag ons echt niet gebeuren", aldus HVCH-trainer Roy de Haan. Over het algemeen kon hij leven met een gelijkspel. "Maar als je de laatste goal zo laat tegen krijgt, dan voelt het op dat moment ook even dat je twee punten hebt verloren." Door het gelijke spel liet HVCH de kans liggen om te stijgen naar de derde plek. "We hebben uit de laatste vier wedstrijden drie punten gepakt. Iedere keer hadden we een stapje op de ranglijst kunnen zetten. Dat laten we na."

Blessures
De Haan hoopt dat zijn ziekenboeg de komende tijd leeg stroomt. Zo is Roy Vissers weer terug en keerde vandaag Sjoerd Schobbers terug in de basis. Hij hield het 55 minuten vol. Met Robin Knapp, Marco van Lokven en Joey Vissers ontbraken nog meer basisspelers. "Ik hoop dat we snel weer over ze kunnen beschikken. Dat zorgt toch voor meer smaken om uit te kiezen."